Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE Bagossy László: „Az SZFE-vita a demokratikus játékszabályok körül zajlik”

Bagossy László: „Az SZFE-vita a demokratikus játékszabályok körül zajlik”

Bagossy László Jászai Mari-díjas rendező, a Színházművészeti Intézet vezetője éppen a felmondási idejét tölti az SZFE-n. Az ATV műsorában beszélt a történésekről.

- hirdetés -

A rendező elmondta, hogy demokratikus játékszabályok és az egyetem jövője körül zajlik a vita. Kitért arra, hogy ő egykor Upor Lászlóval szemben indult a rektorválasztáson, de a szokásos módon mérkőztek meg egymással.

- hirdetés -

A nyilvánosság elé tárt pályázataik alapján vitáztak, majd „valaki elbukott ebben a meccsben, és a másik azonnal felajánlott bizonyos programpontokat, amit a másiknak hajlandó megvalósítani”.

Ide kapcsolódik:
„Félelmetes erők állnak a tüntetések mögött" – Így reagált Vidnyánszky Attila az eseményekre

Bagossy leszögezte, hogy a demokrácia, valamint az egyetem autonómiája sokkal nagyobb kincs az egyéni győzelmeknél. „Minden reggel büszke vagyok, hogy beengednek az egyetemre” – nyilatkozta, majd hozzátette, hogy büszke a diákokra, mert amit most tesznek, az pedagógia része, hiszen egy olyan művészi pályára készülnek, aminek az alapja a szabadság.

Arra a kérdésre, hogy hétfőn el tud-e indulni az oktatás úgy reagált, hogy ebben a tekintetben Vidnyánszky Attilát sem tudta megnyugtatni. „Sorra jönnek a felmondások, sokszor külsősök mondják le az időpontjaikat, kilyukadnak az órarendek. Ezen felül a diákokon is múlik, hogy mit szeretnének.”

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.