Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE „Félelmetes erők állnak a tüntetések mögött" – Így reagált Vidnyánszky Attila az...

„Félelmetes erők állnak a tüntetések mögött” – Így reagált Vidnyánszky Attila az eseményekre

A HírTV műsorában reagált az SZFE-t fenntartó alapítvány kuratóriumának elnőke, Vidnyánszky Attila az egyetem hallgatóival szolidaritást vállalók demonstrációjára – szúrta ki a 444.

- hirdetés -

A szeptember 1-jei fenntartóváltás óta az egyetem hallgatói blokád alá helyezték az SZFE Vas utcai épületét, az átalakítások ellen tiltakozva pedig egyetem szinte teljes vezetése lemondott.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
„Bátrak, az igazság védelmezői” – tüntetést tartottak az SZFE mellett

„Micsoda erők állnak a háttérben, amik megakadályozzák azt, hogy bárminemű párbeszéd, bárminemű nyitás megtörténjen!” – jelentette ki Vidnyánszky Attila, majd a műsorvezető kérdésére a Nemzeti Színház igazgatója leszögezte:

„Félelmetes erők. Rá kell nézni, ez egy hadsereg, amely az interneten leledzik, ez egy nemzetközi csapat. Színházi kollégáim jeleznek külföldről, hogy már megkapták az információt. Természetesen egy bizonyos forrásból kapják meg. Egyszerűen fájdalmas.”

Vidnyánszky szerint a hétfői nap nagy kérdése lesz, hogy el tud-e indulni az egyetemen az oktatás. Ennek a biztosítása teljes mértékben az egyetem lemondott, de szeptember végéig még maradó vezetésének a felelőssége – jelentette ki.

Ide kapcsolódik:
A Rektori Konferencia egyeztetést kezdeményez az SZFE ügyében

A Magyar Rektori Konferencia és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) kezdeményezésére szeptember 8-án ülhet le egymással a kuratórium elnöksége és az egyetem vezetése. A tüntetésen elhangzottak szerint az SZFE hallgatói önkormányzata még nem döntötte el, részt vesznek-e a tárgyaláson.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.