Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Francis Bacon élete utolsó festményét állítják ki Londonban

Francis Bacon élete utolsó festményét állítják ki Londonban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Francis Bacon egy bika haláltusáját ábrázoló Study of a Bull című festményét állítják ki Londonban. A művész ritkán látható alkotása, élete utolsó műve a Királyi Művészeti Akadémia tárlatán látható jövőre.

A két méter magas képet először állítják ki Nagy-Britanniában. Bacon a festményt híres dél-kensingtoni műtermében, napokkal halála előtt fejezte be – emlékeztet a The Guardian cikke. „Érzékelhető, hogy a bika, amely a művész is lehetne, belépni készül a mögötte lévő sötétségbe. A bika a csábító élet és az elkerülhetetlen halál között áll. Hihetetlenül megindító” – fogalmazott Michael Peppiatt, Bacon barátja és életrajzírója.

A magángyűjteményben őrzött festmény létezéséről csak 2016-ban szerzett tudomást a világ. Előtte sohasem mutatták be nyilvánosság előtt, és nem is írtak róla.

- hirdetés -

A Királyi Művészeti Akadémia 2021-es Bacon-kiállításának ez a kép lesz a sztárja. A Peppiatt által szervezett kiállítás a művész 45 képét vonultatja fel, köztük korai, 1930-as és 1940-es években készített alkotásait.

Ide kapcsolódik:
Francis Bacon legalább 30 képet festett múzsájáról, mégis ez kell most mindenkinek

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X