Papageno Radio
Intermezzo „Nincs olyan, hogy baloldali meg jobboldali színészképzés" - Nagy Ervin és Lengyel...

„Nincs olyan, hogy baloldali meg jobboldali színészképzés” – Nagy Ervin és Lengyel Tamás is megszólalt

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Nagy Ervin és Lengyel Tamás színművészek az RTL Klub televíziónak nyilatkoztak a Színművészetin történtekkel kapcsolatban.

„Az az igazság, hogy politikai ügyet csinálni a színészképzésből, az szerintem egy ordas baklövés. Nincs olyan, hogy baloldali meg jobboldali színészképzés Magyarországon. Itt volt egy Színművészeti egyetem, aztán lett egy kaposvári, de azt szétdúlták. Pont az az ember, aki most pályázik a budapestire, és akivel én dolgoztam valaha együtt, de azt hiszem, akkor még sokkal nyitottabb ember volt. Nem tudom történt vele az elmúlt tíz évben, és hogy a sértettsége miért állandóan valami politikai segítséget kívánt meg” – fejtette ki véleményét Nagy Ervin, aki hozzátette, nagyon rossz lesz, mikor Vidnyánszky Attila egyedül fog ülni az egyetemen, és néz, mert senki nem lesz ott. „Biztos le lehet szerződtetni Gipsz Jakabokat is meg Futottak Még Rizibizit, de valójában itt most az egész szakma azt gondolja, hogy olyan visszafordíthatatlan folyamatok kezdődnek el, aminek az egész ország kárát fogja látni.”

 

Lengyel Tamás nyilatkozatában úgy vélte, hogy aligha nevezhető szakmai egyeztetésnek az, amikor valakiknek a torkán le akarnak nyomni egy ukázt, így érthető az SZFE hallgatóinak és tanárainak reakciója. Úgy látja, ez egy jó helyzet arra, hogy kialakuljon valamiféle összefogás és szolidaritás. Például a többi egyetem képviselői is odamehetnének, részt vehetnének ebben – szögezte le.

(Via RTL Klub, 24.hu)

Promóció

Stream és színház

X
X