Papageno Radio
Intermezzo 5 év után megjelent a Kéknyúl Live, Live, Live című új koncertalbuma

5 év után megjelent a Kéknyúl Live, Live, Live című új koncertalbuma

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A hetvenes évek soul- és funkzenéjében gyökerező tánczenét játszó Kéknyúl 2020 karácsonyára öt év után új lemezt jelentetett meg. A felvételt 2019 áprilisában egy élő koncert során rögzítették a budapesti Muzikumban, erre utal az album címe is, ami a Live Live Live nevet kapta.

Négy vadonatúj dal (Wild Cat, That Dance Wake Me, Lying Low) mellett két olyan szerzemény is helyet kapott rajta (Kéknyúl – Gospell, The Qualitons – Rolling The Bones), amelyek ebben formában eddig nem jelentek meg. 

„A többi dal korábban már megjelent CD-n, de a zenekar valódi arca a koncerteken mutatkozik meg, ezért úgy gondoltuk, érdemes lenne ezt megörökíteni, és felvétel formájában is elérhetővé tenni. Így,

ha valakinek hiányzik egy jó Kéknyúl koncert élmény, annak most lehetősége nyílik ezt a számára legkönnyebben elérhető formában élvezni.

– mondta Premecz Mátyás zenekarvezető.

A lemez eredetileg CD formátumban jelent meg, amelyet a koncertek alkalmával tudtak beszerezni a rajongók, ám a koronavírus járvány és az élő rendezvények szüneteltetése miatt a zenekar úgy döntött, nagyobb közönség számára is elérhetővé teszi az anyagot – így a Kéknyúl digitális felületein, tehát Spotify-on, Deezeren és az Apple Music-on is megtalálható december 23-tól. 


 

A felvételt a zenekar hangtechnikusa, Németh Márton rögzítette, producere Ligeti György volt, a master pedig Gresicki Tamás nevéhez fűződik. 

 

A Kéknyúlról további információk érhetők el a zenekar honlapján és Facebook-oldalán.

Promóció

Stream és színház

X
X