Papageno Radio
Intermezzo Egy Opel Corsával bővül egy angol közlekedési múzeum autóritkaság-gyűjteménye

Egy Opel Corsával bővül egy angol közlekedési múzeum autóritkaság-gyűjteménye

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az Északnyugat-Angliában található Lakeland Motor Museum egy nekünk Opel, nekik Vauxhall Corsával bővíti a gyűjteményét. Bár az autó az utóbbi évtizedek egyik legnépszerűbb modellje volt, a múzeum munkatársai szerint hamarosan ritkasággá válik.

A Lakeland Motor Museum az elmúlt száz év járműveit illetően az egyik legfontosabb múzeumnak számít, a Corsa pedig az elmúlt három évtized legnépszerűbb autója volt, így teljesen nyilvánvaló, hogy az 1994-es GLS modell a gyűjtemény része lett. Az már jóval meglepőbb, hogy ritkaságként tekintenek rá. A múzeum munkatársa azonban elmondta, hogy bár ma még sok Corsát lehet látni a szupermarketek parkolójában, és ezt a járművet is könnyen meg tudták vásárolni, az iparági változásokat figyelembe véve azt lehet előrejelezni, hogy öt éven belül ezek az autók eltűnnek az utakról.

Ide kapcsolódik:
Műkincseket ad el a British Airways, hogy megtarthassa dolgozóit

Ahhoz, hogy egy új autóval bővüljön a gyűjtemény, hely kell, így a régebben látható járművek közül egyet el kell távolítani. A választás egy Austin Allegróra esett, ami épp tíz éve látható. Az 1973-as modellt azonban nem garázsba viszik, hanem a délnyugat-angliai Haynes International Motor Museum kiállítására.

(The Guardian)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X