Papageno Radio
Intermezzo Online konferencián emlékezik meg Beethoven születésének 250. évfordulójáról a Zenetudományi Intézet

Online konferencián emlékezik meg Beethoven születésének 250. évfordulójáról a Zenetudományi Intézet

A 2020. december 4-én, 11 órakor kezdődő, Beethoven Reception and Reception History címmel megrendezett konferencia Zoom-alkalmazáson keresztül követhető. A húszperces előadások után rövid hozzászólásokra is lehetőség nyílik.

A Zenetudományi Intézet egy meghívásos nemzetközi online konferencia keretében emlékezik meg Ludwig van Beethoven születésének 250. évfordulójáról. A konferencia elsősorban, bár nem kizárólag, a közép-kelet-európai térség Beethoven-recepcióját állítja a középpontba.

Az előadások a Beethoven-kultusz (ki)alakulását az egyes régiók, városok, kiemelt kulturális intézmények zenei gyakorlatán, illetve a társadalmi nyilvánosság szereplőinek tevékenységén keresztül vizsgálják, felfedve a zeneszerzőről alkotott elképzeléseink időbeli, földrajzi, politikai, kulturális meghatározottságát.

A Zoom-on keresztül közvetített program letölthető innen, vagy a rendezvény honlapjáról.

Az online esemény linkjét itt találja.

A BTK Zenetudományi Intézete egy kiállítással is megemlékezik az évfordulóról az online konferenciát követően. December 15-én az Intézet több osztálya által közösen rendezett Beethoven-kiállítás online megnyitójára is sor kerül majd, ennek részleteiről Richter Pál, a Zenetudományi Intézet igazgatója fog tájékoztatást adni a konferencia záróbeszédében.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!