Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Trinidadi születésű írónő kapta a Costa-könyvdíj nagydíját

Trinidadi születésű írónő kapta a Costa-könyvdíj nagydíját

A Costa-könyvdíj (Costa Book Awards) 2020-as nagydíját, az év könyve díjat a trinidadi születésű brit írónő, Monique Roffey The Mermaid of Black Conch című műve nyerte el. A győztes regény egy halász és egy sellő szerelméről szól.

A könyv, amely egy taíno legendán alapszik, Roffey hatodik regénye. A zsűri „születőben lévő klasszikusnak” nevezte a művet, Roffey-t pedig tehetségének csúcsán lévő íróként méltatta.

- hirdetés -

Az író, aki az elismerés mellett 30 ezer font (12,2 millió forint) pénzjutalomban is részesül, elmondta, boldogsággal és büszkeséggel tölti el győzelme. „Ez a nagy presztízzsel bíró díj egyszerre szól a karibi irodalomnak, a kísérletező stílusnak, a mágikus realizmusnak, a független kiadóknak és természetesen a sellőknek.”

A 2020-as év legjobb novellájáért járó Costa Short Story Awardot Tessa Sheridan forgatókönyvíró és rendező nyerte el, amelyről a közönség döntött. Sheridan az elismerés mellett 3500 font pénzjutalmat kap a The Person Who Serves, Serves Again című írásáért.

A Costa-könyvdíjat öt kategóriában (legjobb regény, legjobb első regény, gyermekkönyv, költészet, életrajz) ítélik oda, és közülük választják ki az év könyvét.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X