Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Hiánypótló zenepedagógiai program is szerepel a Highlights of Hungary jelöltjei között

Hiánypótló zenepedagógiai program is szerepel a Highlights of Hungary jelöltjei között

2020 legkiválóbb magyar kreatív teljesítményei közé került a Superar Magyarország Zeneművészeti Alapítvány, a gyerekek közötti esélyegyenlőséget elősegítő zenepedagógiai program. A Highlights of Hungary évente összegyűjti az ország és a Kárpát-medence példaértékű ötleteit, egyéni és társadalmi problémákra megoldást kínáló projektjeit. A Superar Magyarországot Marsalkó Dávid, a Halott Pénz frontembere jelölte a Highlights of Hungary 2020-as listájára, ahol az online szavazáson a közönségdíjat is elnyerheti.

- hirdetés -

A Superar Magyarország egy zenepedagógiai program, amely a közös éneklésen keresztül járul hozzá a gyerekek és fiatalok esélyegyenlőségéhez. Egy venezuelai zenepedagógus fogalmazta meg az alapelveit, Bécsből jött Magyarországra, Ózdon szerzett inspirációk alapján, egy balatoni kerti partin kipattant ötletből megszületve, a Sziget támogatásával.

- hirdetés -

A Superar Magyarország a kóruséneklésen keresztül próbál önbizalmat, sikerélményt adni azoknak a gyerekeknek, akiknek erre a legkevesebb az esélyük a családi, szociális helyzetük vagy a származásuk miatt. A közös éneklés közösséget épít, ahol a jobbak nem elnyomják, hanem segítik a kevésbé ügyeseket, a gátlásosakat. A pedagógiai programon alapuló zeneoktatással olyan produkciót hoztak létre, ami önmagában is érték, nemcsak azért, mert hátrányos helyzetűeket karol fel. A Superar Magyarország közösséget, tudást, pozitív erőt nyújt a gyerekeknek, valódi zenei élményt a közönségnek és hatékony programot a hazai zeneoktatásnak.

A Highlights of Hungary jelöltjeire itt lehet szavazni.

A Superar bécsi központtal, hét európai országban működik. Magyarországon a fesztiválszervező Sziget Zrt. támogatásának köszönhetően 2018-ban indulhatott el a zeneoktatás. Jelenleg három budapesti iskolában százhúsz gyerek énekel a Superar énekóráin diplomás zenepedagógusok vezetésével. 2020 őszén gitárzenekarral is bővült a zenepedagógiai program.

Ide kapcsolódik:
Horvát Lilit és a Concerto Budapest koncertfilmjét is Highlights of Hungary díjra jelölték

„Büszkék vagyunk rá, hogy 2019-ben felléphettünk a Művészetek Palotájában, a Nemzeti Galériában, a Sziget Nagyszínpadán negyvenezer fesztiválozó előtt, a Rendőrpalotában a BRFK kórusával közösen. A 2020-as járványhelyzet miatt több programunk is elmaradt, de számos tervvel, új produkcióval készülünk a jövőben, hogy minél több gyereknek adhassuk meg az együtt zenélés közös élményét” – mondta el Morvay Judit, a Superar Magyarország alapítója és művészeti vezetője.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.