Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Magyar zongorás siker New Yorkban

Magyar zongorás siker New Yorkban

Első helyezést ért el Hargitai Leila Ditta egy nemzetközi amerikai zongora- és hegedűverseny zongora kategóriájában. A fiatal művész a 15–18 évesek korcsoportjában versenyzett.

- hirdetés -

Hargitai Leila Ditta az American Protégé International Piano and Strings Competition 2021 online versenyén lett kategóriagyőztes, amelyre videó formájában lehetett beküldeni a felvételeket. A fiatal művész Ravel Jeux d’eau című művét és Schumann g-moll szonátájának (Op. 22) első tételét játszotta. A verseny jutalmaként meghívást kapott a 2022-re tervezett győztesek koncertjére a New York-i Carnegie Hallba.

- hirdetés -

Hargitai Leila Ditta tíz éve tanul zongorázni: tanulmányait a kecskeméti Kodály Iskolában kezdte, majd a budapesti Tóth Aladár Zeneiskola növendéke lett, ahol tanára Eckhardt Gábor Liszt Ferenc-díjas zongoraművész. Az elmúlt években több zenei területen ért el eredményeket. Megnyerte a Kodály Zoltán XII. Országos Szolfézs- és Népdaléneklési verseny szolfézs, valamint műdaléneklési kategóriáját.

Ide kapcsolódik:
Első díjat nyert Lukács Gergely tubaművész Új-Zélandon

A IV. Nemzetközi Zongorafesztiválon és a Nyíregyházán 15. alkalommal megrendezett Országos Zongoraversenyen is első helyezést ért el. Az észtországi Odin Nemzetközi Zenei Versenyen második helyezett lett.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.