Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Ian McKellen 82 évesen játssza el újra a Hamlet főszerepét

Ian McKellen 82 évesen játssza el újra a Hamlet főszerepét

Sir Ian McKellen visszatér idén nyáron a Shakespeare-klasszikus címszerepében, melyet legutóbb 1971-ben alakított. A produkciót a Theater Royal Windsorban mutatják be Sean Mathias rendezésében.

- hirdetés -

Sir Ian McKellen a Guardiannek elmondta: nem gondolta volna, hogy valaha még eljátssza ezt a szerepet, hiszen az „ifjú Hamletet” általában 30 évesnél nem idősebb karakterként szokták ábrázolni. A Golden Globe-díjas angol színész pedig idén májusban a 82. életévét tölti be.

McKellen 1971-ben játszotta el először a dán királyfit a Prospect nevű társulattal. Az előadással az Egyesült Királyságban és Európában is turnéztak.

- hirdetés -

A Hamlet bemutatóját idén júniusra tervezik, de a próbák már tavaly nyáron elkezdődtek a járványügyi szabályok betartása mellett. A darabot Sean Mathias rendezi, a szereplőgárdát pedig Steven Berkoff, Jenny Seagrove és Francesca Annis is erősíti.

Ide kapcsolódik:
Helen Mirren fogalmazta meg idén a színházi világnap üzenetét

A Shakespeare-tragédia bemutatóját követően Csehov Cseresznyéskertjét is műsorra tűzi a Theater Royal Windsor, amelyben McKellen Firsz, Jenny Seagrove Gajev, Francesca Annis pedig Ranyevszkaja szerepét alakítja majd.

(Via The Guardian)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.