Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Sétálj végig Pilinszky életén! – Irodalmi sétákkal folytatódik a Pilinszky 100

Sétálj végig Pilinszky életén! – Irodalmi sétákkal folytatódik a Pilinszky 100

A költő születésének 100. évfordulóját ünneplő, egész éven át tartó programsorozat vasárnap ingyenes irodalmi sétákkal folytatódik Budapesten.

- hirdetés -

A hét állomásból álló, az V. kerületi Károlyi kerttől induló, a Molnár utcát és az egykori Nárcisz presszó épületét is érintő sétán Pilinszky János életének jelentős helyszínein hangzanak el a költő művei, miközben az érdeklődők megismerhetik pályájának és életének főbb szakaszait is – közölte a Kertész Imre Intézet pénteken az MTI-vel.

- hirdetés -

Az ingyenes, Aki versben gyónt címmel induló irodalmi séták húsz alkalommal, vasárnapoként járják be a művész életének fontos színtereit.

Ide kapcsolódik:
100 éve született Pilinszky János - Egész éves programsorozat indul

A városi séták a 2021. május 27-én indult Pilinszky 100 programsorozat részeként valósulnak meg a Kertész Imre Intézetet támogatásával, a Hosszúlépés. Járunk? közreműködésével.

A 2017 januárjától működő Kertész Imre Intézet a névadó Nobel-díjas írónk munkái mellett, Arthur Koestler, Petri György, Pilinszky János hagyatékrészeit, valamint Sziveri János teljes hagyatékát is kezeli.

Az Intézet Pilinszky János halálnak 40. és születésének 100. évfordulója alkalmából féléves programsorozatot indított, amely a költő műveinek minél szélesebb körben való megismertetését, illetve szellemi örökségének továbbvitelét is célozza.

A költő életművének kortárs megfogalmazása és népszerűsítése érdekében a 2021. november 27-ig tartó események között szerepel zenei, képzőművészeti és középiskolásoknak szóló vers-megfilmesítési pályázat, a Pilinszky életét, költői korszakait, meghatározó élményeit bemutató kültéri tablókiállítás a Benczúr utcában, a KultúrArc című beszélgetés-sorozat, valamint a vasárnap induló városi séták is.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!