Papageno Radio
Intermezzo Nagyszabású Cézanne-kiállítás nyílik a londoni Tate Modernben

Nagyszabású Cézanne-kiállítás nyílik a londoni Tate Modernben

A Tate múzeum 2022-es programjáról beszámoló The Guardian szerint a Cézanne-kiállítás és egy szűrrealista tárlat mellett a nagy presztízsű brit kortárs művészeti elismerés, a Turner-díj nyerteseinek művei is bemutatkoznak majd.

A Surrealism Beyond Borders (Határok nélküli szűrrealizmus) című kiállítást februárban rendezik meg a Tate Modernben. A programban a szűrrealista stílus nemzetközi elterjedésének bemutatása is szerepel. Az Európából induló irányzat az egész világot megkerülte: Tokiótól Mexikóig, az egyiptomi Művészet és szabadság-mozgalomban, az afrikai művészek alkotásaiban és a martinique-i Aime Cesaire költészetében is megjelent. 2022 májusára Cornelia Parker retrospektív tárlatával készül a múzeum.

A Tate Modern 2022 őszére tervez nagyszabású Cézanne-kiállítást. Olyan képeket is bemutatnak a művésztől, amelyeket Nagy-Britanniában még nem állítottak ki korábban. Szintén jövő év őszén, novemberben láthatja a közönség a lengyel szobrász, Magdalena Abakanowicz munkáit.

Ide kapcsolódik:
Miért kell annyira Angliának a Turner-kép, és lesz-e rá pénze?

A Tate Liverpool ad majd otthont a Turner-díjasok munkáinak. A múzeumban májusban a Radical Landscapes (Radikális tájak) című csoportos kiállítás is bemutatkozik, amely azt vizsgálja, hogyan ábrázolták a művészek a brit vidéket a „miszticizmus, a kísérletezés és a lázadás” helyszíneként.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!