Papageno Radio
Film A ritka alkalom, amikor rövidfilmeket láthatsz – Busho Rövidfilm Fesztivál

A ritka alkalom, amikor rövidfilmeket láthatsz – Busho Rövidfilm Fesztivál

A 4 fővárosi helyszín – a Puskin mozi, az Art+ Cinema, az Olasz Kultúrintézet és a Cervantes Intézet – mellett a 17. Busho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál teljes versenyprogramot Sopronban és Szegeden is bemutatják. A szeptember 5-ig tartó fesztiválon a tervek szerint mind a 93 benevezett magyar alkotást levetítik.

A rövidfilmes mustrára 63 országból csaknem ezer 30 percnél rövidebb alkotást neveztek a fikciós, animációs és kísérleti kategóriákban. A nevezéseket előválogató csapat dolgozta fel, és végül 71 rövidfilmet – 4 kísérleti, 16 animációs és 51 fikciós filmet – válogattak be a 15 órás versenyprogramba.

A nemzetközi zsűriben Eva Steegmayer, a FABW (Film Akademie Baden Württemberg) fesztivál koordinátora, a New York-i származású zenei rendező, DJ Mahogany, Géczy Dávid filmrendező-forgatókönyvíró, valamint Wolfgang Leis kapott helyet. A Diákzsűriben idén négy különböző egyetemet képvisel egy-egy hallgató. Tagjai Tőkés Anna (MOME), Várkonyi Fanni (METU), Antal Bálint (SZFE) és Sólyom Kristóf (ELTE).

A zsűri dönt a fesztivál 3 fődíjáról és 7 kategóriadíjáról, valamint a kétszer 500 ezer forintos különdíjról, amelyet a legjobb magyar animációs, illetve fikciós filmnek ítélnek majd oda – írták a közleményben.

A Busho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál megvalósítását a Nemzeti Filmintézet, a Nemzetközi Visegrádi Alap, a Nemzeti Kulturális Alap, a Magyar Művészeti Akadémia, a Kreatív Európa Iroda, az Olasz Kultúrintézet, az Osztrák Kulturális Fórum, a Goethe Intézet, a Camoes Portugál Intézet, a Cervantes Intézet és a Spanyol Nagykövetség támogatta.

A fesztivál részletes programja ide kattintva érhető el.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!