Papageno Radio
- hirdetés -
Játék Dante-szimfónia az Óbudai Danubia Zenekarral - Játék

Dante-szimfónia az Óbudai Danubia Zenekarral – Játék

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Zeneakadémián tartja következő koncertét az Óbudai Danubia Zenekar. A november 22-i esten Rautavaara és Liszt művei hangzanak el a Nyíregyházi Cantemus Kórus Pro Musica Leánykarának közreműködésével.

A koncert előtt, 17.45 órakor a Zeneakadémia Nagytermében a koncerthez kapcsolódó Beavató előadás lesz, melynek házigazdája Eckhardt Gábor zongoraművész, zenepedagógus.

„Végül, mintegy tizenöt esztendő múlva, nem volt már sokkal nagyobb, mint holmi sün, egy nemezes-tüskés, mohával benőtt csodalény, kinek már semmi zivatar nem ártott, s kin a visszafejlődött végtagok, karocskák-lábacskák, a szemecskék meg szájnyílás is nehezen voltak felismerhetők. Időt ez nem ismert. (…) Kékesfekete, kénes villámú viharok vonultak fel félelmes-tétován, megkönnyebbültek sisteregve a zengő víz felett, megszórván jégesővel, s villámaik a felgerjedt hullámokba vágtak, melyek magasra csapva ostromolták a rendíthetetlen szikla lábát. Azután minden jó volt, s békesség – éppoly fenséges, megfoghatatlan, mint az előbbi rombolás – töltött be mindent, s édes, felül napsugaras esőben ívelt egyik parttalanságtól a másikig, nedves szépségében a hétszínű szivárvány.”

Játsszon a Papageno.hu Facebook-oldalán, és legyen ott partnerével az Óbudai Danubia Zenekar november 22-i koncertjén 19:30-kor a Zeneakadémián. (Három szerencsés megfejtőnk tekintheti meg partnerével a koncertet.)

Kérdés: Hányadik születésnapját ünnepli az Óbudai Danubia Zenekar decemberben? 

a) 5.

b) 15.

c) 25.

A válaszokat november 20-ig a Facebook-poszt alatti kommentben várjuk.

- hirdetés -
- hirdetés -

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X