Papageno Radio
- hirdetés -
Live Közvetítés – Május 2., 15:00 - Mozarttal köszönti az édesanyákat a Concerto...

Közvetítés – Május 2., 15:00 – Mozarttal köszönti az édesanyákat a Concerto Budapest

Anyák napján, május 2-án a Concerto Budapest különleges koncertközvetítéssel köszönti az édesanyákat. A Concerto Zeneházból délután 15 órától induló, három részből álló, bensőséges hangulatú koncertfolyam középpontjában Mozart kamarazenéje áll, amely nemcsak az alkalomhoz illő hangulatot teremti meg, de kiváló lehetőséget biztosít a szimfonikus zenekar összes hangszercsoportjának bemutatkozására, miközben bepillanthatunk a zenei alkotói folyamat kulisszái közé. Az online koncertközvetítést a zenekar honlapje és YouTube-csatornája mellett a Papageno felületein is követhető.

- hirdetés -

Anna Maria Pertl, vajon ismerős ez a név valakinek? Pedig ő volt a zeneirodalom egyik zsenijének édesanyja, ő a Mozart-mama. Mozart nagyra tartotta, okos és kulturált asszony volt, aki nagy családja mellett is igyekezett fia segítségére lenni. Még halála is Mozart egyik koncertkörútja alatt történt, messze az otthontól, Párizsban. De emlékét őrzik ma is, Sankt Gilgen, Anna szülőhelye ma büszkén viseli a „Mozartdorf” nevet.

- hirdetés -

Mozart rajzolta meg a nagy operai anyaképek közül a talán legellentmondásosabbat, az Éj királynőjét, amely most is minden koloratúrszopránok első nagy lépése a sztárok útján.

A Concerto Budapest „Anyák napi kamarazenélése” Mozartot idézi fel, a Varázsfuvolán kívül a Figaro házasságából is hallunk majd részletet (az opera végén megtudjuk, ki Figaro édesanyja), de olyan különleges átiratok is várhatók, mint a „kis” g-moll szimfónia első tétele fúvósokkal. És aki a klasszikus Mozart-kamarazenére vágyik, különleges szépségekben lehet része, hiszen a zenekar minden hangszercsoportja hallható lesz.

Azt mondják, a klasszikus zene jó hatással van a kisgyermekek  szellemi fejlődésére, de azt a szülők alapozzák meg. Keller András és a Concerto Budapest  bízik  abban is, hogy a koncert rátalál jövőbeli zenehallgatókra, akár a most várandós édesanyák személyében is.

Ide kapcsolódik:
Egy osztrák település, amit nem véletlenül hívnak Mozart-falunak

A 15, 17 és 19 órakor kezdődő három koncert részletes műsora ide kattintva érhető el.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.