Papageno Radio
Blogok Backstage Megjelent a Papageno magazin szeptemberi száma

Megjelent a Papageno magazin szeptemberi száma

Megjelent a Papageno magazin szeptemberi száma. A címlapon Tasnádi Bence, a Katona József Színház művésze, akivel interjú is olvasható a lapban. Az előszóban Turbuly Lilla, a Színházi Kritikusok Céhének elnökének gondolatait olvashatjátok.

„Augusztus végén, amikor e sorokat írom, csak úgy sorjáznak a hírek a színházi évadnyitókról. Így van ez minden évben, de idén, két csonka évad után, a szokottnál is jobban várjuk a szeptemberi bemutatókat.

Nekünk, színikritikusoknak azért is fontos ez a hónap, mert hagyományosan ekkor tartjuk díjátadó gálánkat. A tavalyit sajnos elsodorta a járvány, ezért idén az elmúlt két, kényszerűen félbeszakadt évad kiemelkedő teljesítményeit díjazzuk. A nagyszabású gála helyett most szűkebb körben ünnepelünk: szeptember 12-én adjuk át az életműdíjas Szakács Györgyi jelmeztervezőnek és további hat díjazottunknak Szeredi Sára üvegművész alkotását. A Bethlen Téri Színház kicsiny nézőterére nem fér be mindenki, de szeretettel hívjuk, várjuk az érdeklődőket a képernyők elé, a díjátadót ugyanis a Színházi Kritikusok Céhe Facebook-oldalán (és a Papageno oldalán – a szerk.) élőben közvetítjük.

A Papageno magazin térképes lelőhelyeiért kattints ide. 

Az én színházi naptáram szinte már be is telt szeptemberre. Hadd ajánljak Önöknek is két előadást! A Katona József Színház Kamrájában Térey János színházi regényét, a Káli holtakat viszik színpadra Dömötör András rendezésében, Tasnádi Bence főszereplésével. Aki kíváncsi a színház belső világára, és szívesen kalandozna a Káli-medence jelenében és elképzelt múltjában, szeptember 17-től megteheti. Egy kis, független társulat, a Láthatatlan Csoport Mit ér, ha? című előadását Romankovics Edit rendezésében ugyanaznap mutatják be a Jurányiban. Nők beszélnek benne a nők életközepi válságáról, nem csak prózában. És ez csak egyetlen nap a színházzal teli szeptemberből!”

A budapesti terjesztési pontok mellett a Papageno magazint keresd a Libri országos hálózatának 58 üzletében!

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!