Papageno Radio
- hirdetés -
Papagenda Micsoda nők! – #Papagenda

Micsoda nők! – #Papagenda

Világsztár zongoraművésznők érkeznek a héten Budapestre: Khatia Buniatishvili és Elisabeth Leonskaja. De ezzel a mondattal nincs vége a programajánlónak, mert szokás szerint remek ingyenes koncerteket és zenei ismeretterjesztő előadásokat találnak a Papagendában, köztük Baranyay László zongoraművész hangversenyét.

Ingyenes programok november 18. és 24. között

november 18.
18.00 BMC Könyvtár – Klasszikus kortársak / Kortárs klasszikusok (Szalay Éva – zongora)
18.00 FSZEK Zenei Gyűjtemény – Ács Dominika (fuvola), Fellegi Dávid (gitár)
19.00 Zeneakadémia – Doktorandusz koncertek 2.
19.30 Pótkulcs – T’Rakija
20.00 Fonó – Fonó Session
21.00 Szimpla Kert – Szimpla táncház
22.00 BJC – LFZE Monday Open Jam

november 19.
20.00 Fonó – Fonó Session

november 20.
19.00 Szent II. János Pál Iskolaközpont – Albertfalva200 ünnepi hangverseny
19.00 Francia Intézet – Baranyay László (zongora)
22.00 BJC – Wednesday Open Jam

november 21.
19.00 Régi Zeneakadémia – Váradi László (zongora)
19.30 Zeneakadémia, Solti Terem – Zeneakadémia Kortárs Ensemble
20.30 Fonó – Kamaracsütörtök

november 22.
22.30 BJC – BJC Jam Session

november 23.
15.30 Régi Zeneakadémia – A zene szava Isten szava (Esztó Zsuzsanna előadása)
18.00 Fonó – Kamasztáncház
19.00 Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központ – Hommage a Cziffra
22.30 BJC – Free BJC Jam Session

november 24.
11.00 BMC Könyvtár – A hangszerek éve: a klarinét
18.00 Deák téri evangélikus templom – Dankos Attila (orgona)

Bizonyos programok regisztrációhoz kötöttek. Kérjük, minden esetben érdeklődjön a koncert szervezőjénél.

Verdi: Requiem

- hirdetés -

Debreceni Kodály Filharmónia – forrás: facebook.com/kodalyfilharmonia

- hirdetés -

A mű a szakrális zeneirodalom egyik remekműve, melyben az olasz mester operai magasságokba emeli a gyászmise műfaját. A Kodály Filharmonikusok Debrecen koncertjén november 19-én a Kölcsey Központban ezúttal olyan szólistákat hallhatunk, mint Szabóki Tünde, Francesca Provvisionato, Balczó Péter és Cser Krisztián.

Mahan Esfahani csembalóestje

Mahan Esfahani küldetésének tartja, hogy a csembalót szólóhangszerként minél szélesebb körben elfogadtassa. Ezt teszi november 20-án a Zeneakadémián is. Misszióját a világ legnagyobb hangversenytermeiben előadóművészként, a BBC Radio 3-as és 4-es csatornáján műsorvezetőként, a Guildhall School of Music falai közt pedig tanárként teljesíti. Az iráni-amerikai művész nemcsak budapesti hangversenyével, hanem lemezfelvételeivel is bizonyítja elkötelezettségét mind a régi-, mind az új zene mellett. A koncertet KÓDA követi – az előadás után kezdődő kötetlen, félórás beszélgetés a hangversenyen közreműködő előadókkal.

Elisabeth Leonskaja és a Fesztiválzenekar

Ide kapcsolódik:
Nem véletlen, hogy egy londoni kiadó Beethoven utolsó zongoraversenyét Császár névre keresztelte

A Beethoventől Dvořákig ívelő programban Szvjatoszlav Richter egykori duópartnere két zongoraversenyt is játszik a német szerzőtől, míg a Fischer Iván vezette hangverseny a cseh mester VIII. szimfóniájával zárul. A Fesztiválzenekar a különleges koncerprogramot november 21-22-23-án játssza a Müpában.

Musiciens Libres – Barokk másképp

Razvaljajeva Anasztázia – fotó: Ora Hasenfratz Photography

„Bach zenei gondolkozásának sokrétűsége nem ragadható meg egyetlen modell segítségével.” Bán Máté és Környei Miklós átiratai, hangszerelései november 21-én a Három Hollóban is bizonyítékul szolgálhatnak az axiómának: Bach zenéje határtalan, és hangszerektől független.

Liszt tanítványa, Giovanni Sgambati

Giovanni Sgambati

A november 21-i márványtermi koncerten közreműködnek a Magyar Állami Operaház Zenekarának tagjai: Molnár Tímea, Papp Viktor énekel, Nagy Márta zongorázik, Novák Zita és Tóth-Kiss Johanna hegedül, Babácsi Csaba brácsázik, Puskás Bernadett gordonkázik. A hangversenyt bevezeti: Eckhardt Mária Széchenyi-díjas Liszt-kutató.

Khatia Buniatishvili és a Concerto Budapest

Ide kapcsolódik:
A következő évadban is a világ legjobb szólistáival várja közönségét a Concerto Budapest

Két alkalommal, november 23-án és 24-én is pódiumra lép a Zeneakadémián Keller András együttesével a fiatal grúz zongoraművész, aki ezúttal Rachmaninov második koncertjét hozza, azt az energikus versenyművet, amit a szerző minden bizonnyal saját képességeire szabott. A művet Zimmermann és Richard Strauss darabjai keretezik.

Kérdezzük meg a szerzőt!

A Divertimento Kamarazenekar immáron második alkalommal rendezi meg interaktív ismeretterjesztő koncertjét november 23-án a Solti György Zeneiskola koncerttermében, melyen az elhangzó művek szerzőivel hallhatnak-láthatnak beszélgetést az érdeklődők. E közvetlen hangulatú esemény meghívott komponistái között találjuk Wolf Pétert, Zombola Pétert, Horváth Márton Leventét és S. Halász Károlyt. Wolf Péter Utazás című hegedűversenyének szólistája Nagy Ivett lesz. Az ingyenes koncert ötletgazdája, karmestere és egyben házigazdája Bolyky Zoltán, aki hagyományteremtő céllal indította el tavaly e koncertformát , mellyel szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy a klasszikus zene közönsége és korunk alkotói minél inkább egymásra találjanak.

Kalotaszegi évszakok

Keresztury-Albert Zsolt néhány éve foglalkozik hivatásszerűen zeneszerzéssel, korábban Dinnyés Sománál zeneelméleti, Hock Bertalannál orgonatanulmányokat folytatott. A munkássága fókuszában a magyar népzenei ihletésű alkotások állnak. Jelenleg is egy, a Kárpát-medence öt nagy tájegységéről gyűjtött népdalok feldolgozásán alapuló kompozíción dolgozik, melynek már elkészült első két részét a szerzői esten mutatja be Richter Anna Zsófia, Albert Béla és Dobozy Ágoston, a hangverseyen közreműködik Györffy Katalin kórusa be. A november 23-i ingyenes szerzői est helyszíne a Zenetudományi Intézet, ahol elhangzik egy zongoraciklus is.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

X
X