Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Felfedezések a Miskolci Szimfonikusokkal

Felfedezések a Miskolci Szimfonikusokkal

A Müpa szervezésében megvalósuló, nagy sikerű Felfedezések sorozatában lép színpadra a Miskolci Szimfonikus Zenekar október 29-én 18 órától Budapesten, a Művészetek Palotájában.

- hirdetés -

Fel kell-e fedeznünk Beethovent? Igen – valahányszor műveit újrahallgatjuk. Mert ő, mint a legnagyobbak valamennyien, kimeríthetetlen. Ilyenek művei is: a szenvedélyes III. Leonóra-nyitány, a szellemes-játékos C-dúr és az elmélyült-filozofikus G-dúr zongoraverseny. Ezen a koncerten azonban két sugárzó tehetségű ifjú szólistát is felfedezhet magának a közönség.

- hirdetés -

Miskolci Szimfonikus Zenekar – fotó: Berecz Mihály

Az első versenyműben pódiumra lépő Szüts Aport (1993) a közszolgálati televízió nagy sikert aratott komolyzenei tehetségkutató versenyét követve ismerhette meg az ország nyilvánossága: produkciójával bejutott a Virtuózok első évadának döntőjébe. Sokoldalú muzsikus, aki honlapján zongoristának, zeneszerzőnek és karmesternek egyaránt nevezi magát. Dédapja a neves Chopin-játékos, Ungár Imre volt, s őt követően is mindenki zenész az ifjú művész családjában, így nem csoda, ha környezetében minden és mindenki arra ösztönözte, hogy a hangoknak szentelje életét.

A G-dúr zongoraversenyben egy kínai származású, Nyugaton nevelkedett ifjú hölgy lép fel: Ke Ma (1994) már ötévesen helyezést ért el egy pekingi versenyen, felsőfokú tanulmányait is Kínában végezte, az ország déli részében található Guangzhou város Xinghai Konzervatóriumban, Zhong Hui és Galina Popova növendékeként. Később olyan művészek mesterkurzusait látogatta, mint Angela Hewitt, Frankl Péter, Jevgenyij Szudbin vagy Imogen Cooper. Számos nemzetközi verseny díjazottja.

A művészeket a nagy tapasztalatú Gál Tamás vezényletével kísérő Miskolci Szimfonikus Zenekar, Kelet-Magyarország zeneéletének egyik oszlopa szintén méltó arra, hogy értékeit a Müpa falai között is újra és újra felfedezzük.

(Forrás: Müpa)

Felfedezések – a Miskolci Szimfonikus Zenekar koncertje

2017. október 29. 18.00, Müpa

Műsor:

Beethoven: III. Leonóra – nyitány

Beethoven: C-dúr zongoraverseny

Beethoven: G-dúr zongoraverseny

Vezényel: Gál Tamás

Zongora: Ke Ma, Szüts Apor

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.