Papageno Radio
Promóció Többek között Prunyi Ilonával ad közös koncertet Mondok Yvette

Többek között Prunyi Ilonával ad közös koncertet Mondok Yvette

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A magyar és külföldi közönség előtt is egyre ismertebb Mondok Yvette szoprán énekesnő májusban két különleges koncertre várja az opera- és dalirodalom kedvelőit.

A szoprán énekesnő egy izgalmasnak ígérkező estre várja a dalok szerelmeseit: Prunyi Ilona zongoraművésszel ugyanis Chopin, Liszt, Mendelssohn, Schubert, Richard Strauss és Kodály műveiből válogatva adnak koncertet május 11-én 17 órakor az Opera Zongorateremben.

Mint azt az énekesnő elmondta, különösen nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy hazánk egyik legkiválóbb zongoristájával és kamaramuzsikusával adhat hangversenyt, már csak azért is, mert Prunyi Ilona ritkán dolgozik énekesekkel. A romantikus dalrepertoár azonban nemcsak az énekeseknek, de zongoristáknak is sok kihívást és lehetőséget tartogat, ennek és a Mondok Yvette-tel ápolt régi jó viszonynak köszönthető, hogy az „Életen át zene” című esten egy énekművész partnereként lép pódiumra

Mondok Yvette 2007-ben diplomázott a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán, pályáján a fordulópontot a 2014-es év hozta el. Ekkor figyelt fel rá Vásáry Tamás, akivel még abban az évben gyümölcsöző közös munka vette kezdetét: több nagysikerű koncertet adtak a Zeneakadémia Nagytermében. Ettől fogva egymást követték a hazai és külföldi meghívások, fellépett az Egyesült Államokban, Kanadában, Csehországban, Lengyelországban, többször énekelte az Éj királynőjét, de repertoárján szerepel a Szöktetés a szerájból Konstanzéja is, Kacsóh Pongrác János vitézében a Francia királylányt alakította, a Wroclaw Baroque Orchestra turnéján Rossini-operaáriákat énekelt.

Május 21-én egy négyállomásos koncertsorozat nyitóhangversenyét Mondok Yvette, Gaál-Wéber Ildikó és Baja Mónika zongoraművész adja, melynek műsorát az operaidalom tragikus hősnőinek áriái és duettjei alkotják. Mondok Yvette a legnehezebb Verdi-, Massenet- és Donizetti szopránszerepeket énekeli, Gaál-Wéber Ildikó a mezzoszoprán repertoár ékköveit, köztük a Carmen jól ismert áriáit adja majd elő.

Prunyi Ilona: „A tanítással és a művészi pályámmal együtt kerek a világ”

A mezzoszoprán énekesnő évek óta hangfájának hazai élvonalába tartozik, de külföldön is számos koncertet adott már. Mondok Yvette-tel évek óta ismerik egymást, közös koncertek egész sorát tudják maguk mögött, a MÁV Szimfonikus Zenekarral való fellépéseik és szólóestjeik során minden alkalommal bizonyították, hogy hangjuk és személyiségük remekül kiegészíti egymást, így aki ellátogat a Tragikus hősnők címet viselő hangversenyükre, az egész biztosan igazi örömzenének is fültanúja lehet. Éj Királynőként idén nyáron a Klassz a pARTon fesztivál keretében több helyszínen láthatja Mondok Yvette újra a nagyérdemű.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X