Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció A hangszer minden emberben

A hangszer minden emberben

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A hangszer, ami végigkísérte az emberiséget a kezdetektől, mindig velünk van és lesz, benne van a törzsi rítusok elemi ereje és képes a legkomplexebb kortárs zene kifejezésére. Ez az énekhang, ami a Budapest A Cappella Fesztivál fókusza is. Hallhattok elektronikus hangszereket meghazudtoló a cappella-t a Budapest Voices-tól, ritmusos oláh cigány dallamokat Lakatos Mónika új formációjától – a Lakatos Mónika és a Cigány Hangok -, megismerhetitek a szárd és szetu vokális hagyományt, és a stílus experimentálisabb felfogására is lesz példa.

- hirdetés -

A technikai tökélyre törekszik, és el is éri a Budapest Voices, akik a műfajban egyedülálló módon 12 külön szólamban énekelnek. Van itt még egy csavar: a repertoár a hazai rock és alternatív színtér slágereiből szemezget, így Tankcsapdát, Quimby-t és Kispált hallhattok énekhanggal, plusz egy mindentudó dobszerkóval.

Budapest Voices – Pancsoló kislány

Ha már strandon koncerteztünk, elénekeltük a Pancsoló kislányt. És fel is vettük, hogy kiderülhessen az országot évtizedek óta foglalkoztató rejtély, hogy sok néni miért sikít.

Közzétette: Budapest Voices – 2017. augusztus 10.

A Budapest A Cappella második kiemelt produkciója egy ismerős, de a maga tisztaságában mégis ritkán hallható kincset, az oláh cigány vokális hagyományt mutatja be. Az ezen a fesztiválon debütáló Lakatos Mónika és a Cigány Hangok formáció műsorának középpontjában Lakatos Mónika csodálatos hangja és jelenléte áll, mellé hasonlóan kiváló énekesek társulnak.

Június 9-én további különlegességeken keresztül ismerhetitek meg az éneklés erejét. Az Actores Alidos Szardínia szigetéről, a Verska Naase Észtországból az ott élő szetu közösségből érkezik Budapestre. Mindkét formáció olyan többszólamú énektradíciót ápol, amelyet az UNESCO szellemi kulturális örökségei közé emelt, ahogy hallhatjátok majd, nem véletlenül. Egy, a hagyományoktól elrugaszkodottabb csapat is fellép szombaton: a bécsi HALS képzett énekesekből áll. A kísérleti hangszálegyüttes nem fél a hangok teljes spektrumát latba vetni.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X