Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Pászti Miklós emlékének szenteli új sorozatát a Nemzeti Énekkar

Pászti Miklós emlékének szenteli új sorozatát a Nemzeti Énekkar

Október 18-án indult útnak a Nemzeti Énekkar Pászti-bérlete, melynek hangversenyeit a budapesti Olasz Kultúrintézetben hallhatja a közönség.

Átfogó kötet jelent meg a magyar kórusélet emblematikus alakjáról, Katanics Máriáról

- hirdetés -

- hirdetés -

Az első hangversenyen Haydn Nelson-miséje és Orbán György Ricercare című műve hangzott el Somos Csaba vezényletével. A Nemzeti Énekkar 80 fős vegyeskara mellett az 55 fős Angelica Leánykar, valamint Szemere Zita szoprán, Bakos Kornélia mezzoszoprán, Szappanos Tibor tenor, Bakonyi Marcell bariton, Lisztes László narrátor és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar is közreműködött.

A Nemzeti Énekkar történetének igen fontos állomása a Pászti-sorozat elindulása. Alapító karnagyunk emléke előtt tisztelgünk, és új hangversenysorozatunk első műsorának is legfontosabb törekvése a szeretet közvetítése a zenén keresztül. Együttesünk kiemelt missziójának tartja a klasszikus remekművek és a modern, új alkotások megszólaltatását. Így esett választásunk Haydn Nelson-miséjére és Orbán György Ricercare című oratóriumára – mondta Somos Csaba, a Nemzeti Énekkar karigazgatója.

A következő hangversenyre november 11-én kerül sor, ahol Poulenc és Petrovics Emil művei kerülnek terítékre.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.