Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Új bérlettel jelentkezik Budapesten a Miskolci Szimfonikus Zenekar

Új bérlettel jelentkezik Budapesten a Miskolci Szimfonikus Zenekar

Rachmaninov Zongoraversenyével zárja idei budapesti bérletét a Miskolci Szimfonikus Zenekar. Az együttes már második alkalommal hirdetett népszerű sorozatot az Olasz Kultúrintézetben. A nagy sikerre való tekintettel a 2019/2020-as évadban már 3 alkalmas bérlettel várják a zenerajongókat a fővárosban.

- hirdetés -

A Miskolci Szimfonikus Zenekar visszatérő vendége a budapesti hangversenyéletnek. Többször hallhattuk őket már a Művészetek Palotájában, az Erkel Színházban, két éve pedig saját szervezésű bérlettel is jelen vannak a fővárosban.

- hirdetés -

A Miskolci Szimfonikus Zenekar

A rövid, két alkalmas sorozat koncertjeinek műsora a népszerű komolyzenei klasszikusokat idézik, helyszínük pedig az Olasz Kultúrintézet. Ebben az évadban a „D” hangnem 5 árnyalatát prezentálták két koncertben.

Az idei bérlet utolsó koncertjének programja is a közönség szeretetét élvezi. Szergej Rachmaninov III. (d-moll) zongoraversenye a hírhedt kihívások egyike: hazánkban nem sok muzsikus mondhatja el magáról, hogy már műsorára tűzte a zeneirodalom talán legnehezebb billentyűs versenyművét. Balog József ezen művészek közt szerepel, aki a Miskolci Szimfonikusok visszatérő vendégpartnere, Liszt-díjas zongoraművész.

Balog József és a Jazzical Trio a Zeneakadémián — © Felvégi Andrea CAFe Budapest

Rachmaninov tételeiben fénylő szépségű szláv dallamok keverednek csehovias melankóliával, Csajkovszkij-i érzelmességgel és mámorral; olykor a távoli sztyeppék titokzatos ősritmusaival. Az orosz alkotás a francia romantika népszerű remekével, César Franck egyetlen ‒ szintén d-moll hangnemű ‒ szimfóniájával találkozik az est programjában. Vezényel a Liszt Ferenc- és Bartók–Pásztory-díjas Antal Mátyás, a Nemzeti Énekkar nyugalmazott karigazgatója, a miskolci együttes művészeti vezetője.

A 2019/2020-as évadban a FényÁrnyék címet viselő sorozat újra különleges programot kínál a komolyzenét kedvelő publikumnak.

További információk az együttes honlapján érhetők el.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.