Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Aranyfedezet címmel hirdette meg új évadát a Pannon Filharmonikusok

Aranyfedezet címmel hirdette meg új évadát a Pannon Filharmonikusok

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Értékes élményeket ígér a Pannon Filharmonikusok új évada. A zenekar ARANYFEDEZETET nyújt arra, hogy a koncerten eltöltött idő valóban értékké váljon, ezzel járulva hozzá a minőségi kikapcsolódás nyújtotta feltöltődéshez. Pécsett a már jól ismert négy sorozatra válthatók bérletek, azonban a 2019/2020-as évad is tartogat újdonságokat a törzsközönség számára.

A Kodály Központban futó sorozatokra már vásárolhatók és hosszabbíthatók a bérletek.

A Pannon Filharmonikusok bérletesei számára szeptembertől Családi programot indít a zenekar, mely többféle lehetőséget kíván adni a gyerekeknek a szülőkkel, nagyszülőkkel közös élményekre a koncertlátogatások alkalmával. Emellett most debütál a zenekar új imázsfilmje, melyet Gundel Takács Gábor főszereplésével forgatott a zenekar.

- hirdetés -

A Pannonicum sorozat a hétköznap elfoglalt örökmozgókat az évad öt szombatján várja 18.00 órától. A korai kezdés lehetővé teszi, hogy a régió más városaiból is útra kelhessenek, hogy az ország legjobb akusztikájú termében élvezzék a komolyzenét. A nyitókoncerten a világhírű hegedűművész, Mayu Kishima mutatkozik be Pécsett, de a sorozatban hallható lesz az Amadinda Ütőegyüttes, Christian Lindberg svéd zeneszerző alkotói kvalitása és hangszeres játéka, a bécsi klasszikusok, melyek Baráth Emőke gyönyörű hangján kelnek életre, valamint a közönségkedvenc Kobajasi Kenicsiró is vezényli a Pannon Filharmonikusokat.

Ludwig Mittelhammer – forrás: PFZ

A sorozatban a zenekar mindhárom dirigense, Gilbert Varga és Bogányi Tibor vezető karmesterek, valamint Vass András állandó karmester is dirigálja az együttest.

A Kodály-bérlet csütörtök esténként 19.00 órakor várja a hallgatóságot a Kodály Központban. A sorozat hangszerszólók különleges sorát kínálja: Arno Bornkamp szaxofonon, Horia Dumitrache klarinéton, a PFZ muzsikusai Zempléni Szabolcs vezetésével pedig kürtkvartettben nyújtanak emlékezetes produkciót. Két mesterhármast is láthat a közönség a színpadon: Ránki Fülöp (zongora), Razvaljajeva Anasztázia (hárfa) és Dobozy Borbála (csembaló) César Franck hármasversenyét játssza majd, míg tavasszal a Pannon Filharmonikusok zeneszerző-koncertmesterének, Bánfalvi Zoltánnak csellóversenye Bogányi Tibor előadásában lesz hallható Gilbert Varga vezényletével.

A sorozat további különlegességeket is tartogat!

A Breitner-bérlet csütörtök esténként 19.00 órakor a szépség és méltóság univerzumába hívja a közönséget. Bogányi Tibor újra elkalauzolja a hallgatóság Bruckner méltóságot parancsoló paradicsomába, és Kelemen Barnabás segítségével Sibelius világába. Weber gyönyörű zongoraversenye Várjon Dénes előadásában csendül fel, míg Gilbert Varga varázslatos mesevilágot teremt Frankl Péterrel közös hangversenyén.

Frankl Péter – forrás: PFZ

A sorozat bemutatja az alig 24 évesen elhunyt Lili Boulanger Tavaszi reggelét, és a zenei univerzum számos különleges élményében részesíti a közönséget.

A sorozatot a Trianoni békeszerződés 100 éves évfordulójának emlékére, a zenekar megrendelésére alkotott Gyöngyössy Levente mű ősbemutatója zárja.

A hagyományos keresztény eredetű ünnepekhez kapcsolódva az egyházzenei irodalom legjavából válogat a Musica Sacra sorozat. Az elhunytaknak emléket állító barokk koncerten és a karácsonyi hangversenyen a neves szólisták mellett fellép a Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórusa Dobos László és Vass András vezényletével. A húsvéti koncert a Kodály Filharmonikusok Debrecen vendégprodukciója, melyen a méltán híres János-passió hangzik el Kéringer László evangélista szerepével.

A Pannon Filharmonikusok bérletajánló magazinja online is átlapozható IDE kattintva, amiben a bérletvásárlás információi mellett a sorozatok további szólistái, a koncertek érdekességei és közreműködőkkel készült interjúk is olvashatók.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X