Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Az Igazgyöngy Alapítvány esélyt teremt minden gyermeknek

Az Igazgyöngy Alapítvány esélyt teremt minden gyermeknek

Az alapítvány 1999 óta működik Kelet-Magyarországon, az egyik leghátrányosabb helyzetű kistérség egyikében, Berettyóújfalu környékén. Esélyteremtő munkája a generációs szegénységben élő, zömében roma családokra, gyerekeikre irányul. Ez egy komplex program, melyben az oktatás- családgondozás, közösségfejlesztés – intézményi együttműködés hármas pillére a meghatározó.

- hirdetés -

A stratégiaszerű munka mérhető pozitív változásokat mutat a mélyszegénységben élő, zömében roma társadalmi csoport integrációjában.

- hirdetés -

„A sikereink oka, hogy a problémát teljes társadalmi beágyazottságában vizsgáljuk, és így keressük a megoldásokat is. Így fontos része a munkának a többségi társadalom szemléletének befolyásolása, és a részvételi demokrácia fejlesztése is. Ezen a ponton kapcsolódunk a Holokauszt témájához is. Mert dolgoznunk kell azon is, hogy a történelmi tragédiák ne ismétlődhessenek meg. A célcsoportunk számára is érzékelhetők kell, hogy legyenek a veszélyhelyzetek, és fel kell készíteni őket arra is, hogy ezek elhárításában aktívan vegyenek részt.”

A folyamatot pedig gyerekkorban kell elkezdeni, és mindig megerősíteni a felnőtt közösségekben is. Ehhez használják a művészeti nevelés eszközeit is. Céljuk egy befogadóbb, élhetőbb világ építése, ahol az esélyegyenlőség mindenki számára értelmezhető szükségletté válik.

A Zsidó Művészeti Napok keretében május 26-án kezdődik az ingyenesen látogatható Gyermekrajz kiállítás, melyet Mácsai Pál nyit meg 15:00-kor.

További információkért kattintson ide és ide!

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.