Papageno Radio
Promóció Márciusi kínálat az Óbudai Társaskörben

Márciusi kínálat az Óbudai Társaskörben

Anima Musicae Kamarazenekar, Bősze Ádám, Dés László, Tóth Auguszta, Weisz Viktor – az Óbudai Társaskör márciusi programjaiból válogattunk.

NŐNAPI MUZSIKA – március 8., 17:00

 

A Kék Duna Koncert-Szalonzenekar koncertje

Közreműködik: Weisz Viktor – ének

 

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

Nőnapon úgy illik, hogy a férfiak kényeztessék a nőket. Idén öt plusz egy csinos fiatalember szövetkezik, hogy egy fergeteges szórakoztató műsorral fejezze ki hódolatát a szebbik nem előtt. A nagyszerű Kék Duna Koncert-Szalonzenekar hasonlóan nagyszerű vendéget hívott koncertjére: Weisz Viktor a 2013-as év Voice műsorának finalistája lassan húsz éve van jelen az ország színpadain.

Weisz Vitor

DÉS LÁSZLÓ: DALOK EGY ZONGORÁVAL – március 14., 19:00

„Egyedül ülök egy szobában a zongoránál, és írom a dalt. Amikor úgy érzem, megvan, akkor elkezdem felöltöztetni, mindenféle hangszereket képzelek hozzá, hogyan is szólal majd meg, amikor kilépek vele a közönség elé. Aztán muzsikustársaimmal eljátsszuk a dalokat városról városra, koncertről koncertre, ahol csak kíváncsiak ránk. De most valami olyasmivel próbálkozom, amit még sohasem csináltam. Úgy megmutatni a dalaimat, ahogy megszülettek, a maguk egyszerűségében, líraiságában, és együtt a közönséggel megidézni, hogy milyen is az, amikor ülök egy szobában egyedül a zongoránál, és írom a dalt.” (Dés László)

Dés László – fotó: Wessely György

NAGY ZENÉSZEK, NAGY SZERELMEK #MOZART – március 16., 19:00

 

Bősze Ádám előadássorozata

A zenetörténet legismertebb zeneszerzői és az ő szerelmi életük. Illetve nem is: a legvonzóbb nők és férfiak, akikbe a legnagyobb zeneszerzők lettek szerelmesek. Wagner, Mendelssohn, Puccini, Mozart, Brahms, Schumann, Britten, Liszt, Mahler és Beethoven – lehetnének ezek akár a főszereplők nevei is, de most csupán vezetéknevek, hiszen az általuk legvonzóbbnak tartott hölgyeken és férfiakon keresztül mutatja be Bősze Ádám a zenerajongók kedvelt komponistáinak néha egyáltalán nem vonzó tulajdonságait.

B. A. C. H. – A régizene napja – március 21., 19:00

 

H koncert – Zeneművek H hangnemben

Az Anima Musicae Kamarazenekar sorozatának negyedik koncertje

Művészeti vezető: G. Horváth László

Műsorvezető: Dinyés Soma

 

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

B. A. C. H. címmel rendez sorozatot a 2019/20-as koncertévadban az Óbudai Társaskör és az Anima Musicae Kamarazenekar, Dinyés Soma közreműködésével. A négy hangversenyből álló klasszikus zenei kalandozás a zenetörténet legnagyobb hatású családját, a Bach famíliát állítja középpontjába. A család zeneszerzőtagjainak műveiből összeállított műsorok reflektálnak a saját maguk által is oly gyakran használt zenei-névbeli párhuzamra: a B-A-C-H hangok egy-egy koncert kiinduló harmóniai alapját is jelentik majd. A felcsendülő zenéket Dinyés Soma zenetörténeti érdekességekben bővelkedő, rövid bevezetői tagolják.

Dinyés Soma – fotó: Felvégi Andrea

HOZTAM VALAMIT A HEGYEKBŐL – március 27., 19:00

 

Színházi Világnap – Tóth Auguszta önálló estje

 

Mezei Máriát alakítja: Tóth Auguszta

Zenei szerkesztő és zongorán közreműködik: Szilassy Nelly

Díszlet- és jelmeztervező: Glória von Berg

Színpadra alkalmazta: Dávid Zsuzsa/Tóth Auguszta

Rendező: Dávid Zsuzsa

 

Az előadás a Nemzeti Színház produkciója.

Azt mondják, egy ember addig él, amíg emlékeznek rá. Vajon Mezei Máriára hányan emlékeznek napjainkban? És hogyan? A „kecskeméti, franciás Mezeire”, aki remekül játszott kokottokat…, aki színésznő akart lenni, és az lett. Díva, Vörös Démon, Femme fatale! Vajon igazán ezt akarta és így? Valójában milyen ember volt? Hogyan élte mindennapjait? Kit és hogyan szeretett? Boldog volt-e mint nő, mint ember, mint művész? Eleget tett-e a maga elé kitűzött, vállalt feladatának: szeretetben, szeretettel élni? Sok-sok kérdés, melyekre életét kutatva sem kaptunk egyértelmű választ. Nehéz utat vállalt, míg végül sikerült révbe érnie hű társával oldalán, mindennap megharcolt szeretetben, harmóniában önmagával, békében a világgal.

Mezei Mária

„Régóta és sokszor az utamba került Mezei Mária: vagy úgy, hogy dalait énekelhettem, vagy úgy, hogy egy könyvet kaptam róla… Ismeretlenül is megszerettem. Estemmel izgalmas kalandozásra hívom, várom Önöket. Fedezzük fel együtt – sok zenével, humorral és iróniával fűszerezve – e csodálatos Asszony, Ember, Művész életét.” (Tóth Auguszta)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!