Papageno Radio
- hirdetés -
Játék A Könyves Magazin és a Ludwig Múzeum beszélgetéssorozatának vendégei: Simon Márton és...

A Könyves Magazin és a Ludwig Múzeum beszélgetéssorozatának vendégei: Simon Márton és Tóth Réka Ágnes

A Könyves Magazin és a Ludwig Múzeum közös beszélgetéssorozata, a Ludwig Lounge a The Dead Web című kiállításhoz kapcsolódva az instaköltészetet mutatja be.

- hirdetés -

A vendégek az 5mondatok instaoldal szerzői, Simon Márton és Tóth Réka Ágnes lesznek, akikkel a felolvasásokat követően a költészet és az internet viszonyáról, megváltozó csatornákról is szó esik. Moderátor: Valuska László (Könyvesblog)

Program:

 

Helyszín: Ludwig Múzeum, 1. emeleti kiállítótér
Időpont: 2020. március 7. (szombat)

16.00–16.45 Kurátori tárlatvezetés a The Dead Web – The end című kiállításban. A vezetést tartja Kónya Béla főrestaurátor, a Ludwig Múzeum Műtárgyvédelmi és Restaurátor Osztályának vezetője.

16.45–18.30 Felolvasás és beszélgetés az 5mondatok instaoldal szerzőivel, Simon Mártonnal és Tóth Réka Ágnessel. Moderátor: Valuska László, Könyvesblog

 

Az eseményen csak programjeggyel vagy bérlettel lehet részt venni. Jegyek már kaphatók online és a Ludwig Múzeum jegypénztárában is.

5mondatok

- hirdetés -

„Ha mindennek mértékegysége van, akkor ezeknek a szövegeknek ennyi teret hagyunk. Öt mondat az őszről, rólad, az albérletről, aminek elfelejtetted már a kapukódját. Az almáról, amit kint hagytál. A szavakról, amiket megtartottunk.”

2019-ben Simon Márton és Tóth Réka Ágnes elindított egy Instagram-oldalt, amelynek egyetlen kikötése volt: mindegyik poszt csak öt mondatból állhat. Versnek töredék, töredéknek vers, lírának kevés, posztnak sok. Ujjgyakorlat, napi rutin két, szövegekkel más-más formában foglalkozó írónak, akiket az érdekel, hogyan lehet képet és szöveget, platformot és felhasználót, olvasót és írót egymáshoz közelíteni. Még nem látják a végét.

A kiállításról

A Ludwig Múzeum The Dead Web – The End című kiállítása azzal a gondolattal játszik, hogy mi történne, ha összeomlana a világháló, ami az egyes emberek életét meghatározza, megváltoztatta a társadalmi folyamatokat és a kultúra működését is átalakította.

Játsszon a Papageno.hu Facebook-oldalán! A kérdésünkre helyesen válaszolók között egy páros jegyet sorsolunk ki a március 7-i programra (Ludwig Lounge | A világháló vége és az instaköltészet, Ludwig Múzeum)

 

Kérdés: Mi volt Simon Márton első verseskötetének a címe?

A)  Dalok az albérletről

B)  Dalok a magasföldszintről

C) Dalok a szuterénről

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.