Papageno Radio
Kiállítás Virtuális szoborkiállítás mutatja be 2020 kaotikus pillanatait

Virtuális szoborkiállítás mutatja be 2020 kaotikus pillanatait

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

2020 kaotikus pillanatait összegző virtuális szoborkiállítással zárja az évet a budapesti Koreai Kulturális Központ pandémiás kiállítássorozata. A járványidőszak meghatározó jeleneteihez – tüntetések, tesztelés, médiaesemények – a Z generáció tagjai álltak modellt az intézményben, hogy digitális utómunkával szoborszerű alakokként köszönjenek vissza a 3D-s kiállítótérben.

Virtuális szobrokkal, a 2020-as év kaotikus pillanatainak emlékműveivel várja a látogatókat a Koreai Kulturális Központ a világjárvánnyal foglalkozó kiállítás-sorozatának évzáró tárlatán. Farkas Roland intermédia-művész, a sorozat részeként létrejött A győzelem ünnepe a gonosz erők felett című önálló kiállításán a Koreai Kulturális Központ galériájában egy online térre szabott bemutatási formával kísérletezik.

A koreai intézet kiállítóterében a felnőtt élet küszöbén álló tinédzserek, a Z generáció tagjai játszották el mindennapi életünk megszokottá vált jeleneteit – tüntetést, koronavírus tesztelést, szónokló politikust, médiaeseményeket, drónozó rendőröket, okostelefonjaikba merülő fiatalokat.

A kiállítótérben rögzített jeleneteket digitális utómunkával szoborszerű monumentumokká alakította. Az online térbe, 3D-be helyezett kővé dermedt szereplők és kimerevített mozzanatok kordokumentumként szolgálnak az idei évről, a járvány okozta sokkról, a válsággal küzdő neoliberális világrendről, a poszt-orwelli hangulatot megidéző eseményekről.

A Koreai Kulturális Központ ősszel indult online kiállítássorozata a világjárvány társadalmi, gazdasági, pszichológiai hatásainak vizsgálatára vállalkozik, olyan, a koronavírussal felerősödő aktuális és egyetemes problémákat tematizál mint az izoláció, kizsákmányolás és társadalmi egyenlőtlenség.

Virtuális szoborkiállítás a Koreai Kulturális Központban

Idén két, koreai rezidens programban részt vett magyar alkotó, Farkas Roland intermédia-művész és Szabó Klára Petra festőművész munkáiból épült fel a sorozat anyaga. Jövőre négy dokumentarista koreai fotográfussal folytatódik a sorozat. Yoon Gil Jung, Jang Yong Geun, a kétszeres Sony World Photography Awards díjas Lee Dae Sung, valamint Park Hyeong-Ki munkái a Koreai Kulturális Központ online kiállítóterében lesz látható.

A sorozat ide kattintva érhető el.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X