Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Kis éji zene - Indul az online japán filmfesztivál

Kis éji zene – Indul az online japán filmfesztivál

Ingyenes online filmfesztivállal kedveskedik a Japán Alapítvány Budapesti Iroda mindazoknak, akik szívesen bepillantanának a japán filmművészet kiemelkedő darabjaiba. A JFF Plus Online Japán Filmfesztiválon február 26. és március 7. között 30 darab filmet nézhetnek meg korlátlanul az érdeklődők.

- hirdetés -

A fesztivál egésze a változatosságra lett felépítve, hogy mindenki saját a stílusának megfelelően rengetegféle műfajból, a vígjátéktól a drámán át a dokumentumfilmekig válogathasson. A repertoárban nemcsak különböző fesztiválnyertes filmek, hanem izgalmas könyvadaptációk is szerepelnek. Ezekből mutatunk most be három darabot.

Mielőtt a kávé kihűl (2018, 116 perc)

- hirdetés -

Kawaguchi Toshikazu magyar nyelven is kiadott megható regényének filmadaptációja négy, rendkívül szívszorító és egyben szívmelengető történetet ölel fel. Egyszerre szól kapcsolatokról, szerelemről, családról, ráadásul kiemelkedő szereplőgárda előadásában.

Különös ​városi legenda terjed egy bizonyos Funiculi Funicula nevű kávézóról. Itt ugyanis az egyik szék természetfeletti képességgel bír; időutazásra képes az, aki rajta ül. Elrepíthet téged a vágyott napra, ám van pár szigorú szabály, amit be kell tartanod:

  1. Az időutazás során csak olyanokkal találkozhatsz, akik már jártak a kávézóban.
  2. Bármit is csinálsz „odaát”, az nem változtatja meg a jelent.
  3. Csak annyi ideig maradhatsz a múltban, ameddig a felszolgált kávéd ki nem hűl.

Ez még közel sem az összes szabály. Mégis a Funiculi Funiculába sorra tévednek be idegenek különböző problémáikkal, hogy kikérjék a hétköznapinak cseppet sem mondható feketéjüket. Te élnél a lehetőséggel, ha rátalálnál erre a helyre?

  • Rendezte: TSUKAHARA Ayuko
  • Időpont: február 28. 09:00

A nagy átkelés (2013, 133 perc)

Vajon miképp lehet elmagyarázni olyan egyértelmű szavakat, mint például az irányjelző „jobb”, vagy a „szerelem”? Majime, a nyelvész csodabogár története Miura Shion nagysikerű regénye alapján került a vászonra.  A film a megjelenés után hatalmas sikert aratott Japában és 2013-ban a Japán Filmakadémia díjai közül többet is elnyert.

Majime, ahogy azt nevének jelentése is sejteti, komolysága miatt nem tud szót érteni munkatársaival. Bezzeg, ha a nyelvet kell elemezni! Olyankor különös érzékenységgel fordul minden egyes fogalomhoz. E rendkívüli tehetségét felfedezi a nyugdíj előtt álló Araki, és leendő utódját látva benne, beszervezi a fiatalembert saját részlegére. Ennek köszönhetően Majime hátrahagyhatja nem túl sikeres értékesítői pozícióját; s lehetőséget kap, hogy szerkesztőként bizonyítson. Első projektje egy szótár – hosszú éveken át húzódó – összeállítása, mely 240.000 szócikket foglal majd magába.

  • Rendezte: ISHII Yuya
  • Időpont: március 6. 11:00

Kis éji zene (2019, 119 perc)

Mennyire kiszámítható a szerelem természete? Vajon lehetséges a sorsszerű találkozás, ha csak a munka és az otthonlét közt ingázunk?

Sato-t egy munkahelyi baklövés miatt büntetésből kiküldik a Sendai állomásra, hogy kérdőívet töltessen ki az arra járókkal. Az egyetlen, aki segít a papír kitöltésében a bájos Saki. A fiatalok egymásra találva hamar randizni kezdenek, s 10 év múlva az évfordulójukon Sato megkéri a lány kezét. Ám Sakinak gondolkodnia kell a válaszon…

Az Isaka Kotaro azonos című novellakötete alapján készült film a párkapcsolatok összetett mivoltára világít rá különböző szereplők nézőpontjain keresztül. Min múlik vajon, hogy egy romantikus történet végül boldogan alakul, vagy sem?

  • Rendezte: IMAIZUMI Rikiya
  • Időpont: március 7. 11:00

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit ide kattintva lehet megtenni.

Magyar nyelvű filmleírások, valamint további fontos információk itt érhetőek el.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!