Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE „A leggonoszabbul jártak el” - Vidnyánszky Attila az SZFE felmondó tanárairól

„A leggonoszabbul jártak el” – Vidnyánszky Attila az SZFE felmondó tanárairól

A kuratóriumi elnök úgy véli, hogy az SZFE oktatói csak eszköznek használják a hallgatókat.

„Pár hónappal ezelőtt megfogalmaztuk, hogy a leggonoszabbul akkor fognak eljárni a tanárok, ha úgy csinálnak, mintha maradnának az SZFE-n, és a februári évkezdés első napján mondanak fel.

- hirdetés -

A döntésük ehhez van igazítva annak érdekében, hogy megnehezítsék a mi dolgunkat” – így kommentálta a Magyar Nemzetben Vidnyánszky Attila, a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány elnöke azt, hogy az SZFE 26 tanára pénteken elküldte felmondólevelét, miután megbizonyosodtak róla, hogy az új vezetőség korábbi szándékaival ellentétben érvényesen zárult le az őszi félév.

Ide kapcsolódik:
További 26 oktató hagyja ott a Színművészetit

Vidnyánszky úgy gondolja, hogy „látszik az, hogy micsoda gépezet működik a háttérben itt, Magyarországon és külföldön is.” Leszögezte, hogy akik felmondtak, azoknak nem a diákok számítanak, őket csupán eszközként használják.

A kuratórium elnöke a 101 nap után, a párbeszéd teljes hiánya miatt befejezett oktatói sztrájkról azt mondta, hogy „az indításakor is törvénytelen volt, és inkább szétszakítják az egyetemet, mintsem együtt próbálnának dolgozni az új vezetéssel”.

Ide kapcsolódik:
Véget ér az SZFE-sztrájk, de az ellenállás folytatódik

Vidnyánszky a beadott jelentkezési papírok alapján ismét azt hangoztatta, hogy az idén többen jelentkeztek az egyetemre, mint eddig, valójában viszont több mint kétszer annyi szakra jelentkeztek nagyjából annyian, mint tavaly, amikor pedig tavalyelőtt ugyanennyi nyitott hely volt, csaknem kétszer annyian jelentkeztek, mint idén.

(Via HVG)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X