Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Közvetítés – Boszorkányok, tűzmadár és Újvilág a BDZ-vel

Közvetítés – Boszorkányok, tűzmadár és Újvilág a BDZ-vel

A Budafoki Dohnányi Zenekar és a Müpa közös ZenePlusz sorozatának következő hangversenye varázslatos világokba viszi hallgatóit. Három szerző három külön-külön világot és képi asszociációkat teremtő alkotása, a Budafoki Dohnányi Zenekar, valamint első vendégkarmestere, Guido Mancusi várja nézőit február 27-én este a BDZ online hangversenyén.

- hirdetés -

A Budafoki Dohnányi Zenekarral varázslatos utazásra indulhatunk február 27-én: a zene nyelvén felcsendülő mesés elbeszélések kiutat mutatnak a szürke hétköznapokból. Muszorgszkij, Stravinsky és Dvořák szerzeményeit az olasz-osztrák Guido Mancusi vendégkarmester vezényletével hallgathatjuk meg, az ingyenes közvetítést pedig otthonunk kényelméből élvezhetjük.

- hirdetés -

Február 27-én Muszorgszkij, Stravinsky és Dvořák művei csendülnek fel. Muszorgszkij az Éj a kopár hegyen című darabja Szent Iván éjjelére repít minket, ahol boszorkányok táncába csöppenünk, de a mű végén a felkelő nap fényének dallamai végül elűzik az éjszaka sötét démonjait.

Stravinsky Tűzmadár-szvitjében a gonosz varázsló, a csodálatos madár, a bátor herceg és a fogva tartott hercegkisasszony kalandjai kelnek életre a zenekar tolmácsolásában. Végül Dvořák egyik legkedveltebb műve, az Újvilág szimfónia csendül fel, melynek ízig-vérig szláv dallamai közé egy indián motívumot csempészett a zeneszerző.

A Budafoki Dohnányi Zenekar koncertjei az online térbe költöztek, így már a zenekar YouTube-csatornája előtt ülve is élvezhetjük az ingyenes élő közvetítéseket. Most szombat este csak be kell hunynunk szemünket, és máris egy csodás mesevilágban találjuk magunkat.

Novotny Anna és Maestro Guido Mancusi – forrás: BDZ

Ráadásul – rendhagyó módon – az előadás közvetítésének szünetében beszélgetést követhetnek a nézők Maestro Guido Mancusival. A mester és beszélgetőtársa, Novotny Anna érdeklődve várja leendő nézőink kérdéseit a művekkel, a hangversennyel, a zenekarral, a karmesterrel kapcsolatban.

További információk a zenekar honlapján vagy Facebook-oldalán találhatók!

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.