Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Mitől független a magánszínház? – Ismét jelentkezik a Csináljunk színházat

Mitől független a magánszínház? – Ismét jelentkezik a Csináljunk színházat

A Magyar Színházi Társaság Csináljunk színházat! című beszélgetéssorozatában eddig állami és/vagy önkormányzati fenntartású színházak vezetőivel jártuk körül a színházvezetés kérdéseit. Az április 19-i alkalommal három magánszínház igazgatóját kérdezzük.

Az eddigi tíz beszélgetésen végigtekintettük a jelenlegi struktúra kialakulását, jártak nálunk fővárosi és vidéki igazgatók, hosszú ideje egy-egy színház élén állók és frissen kinevezett vezetők, de beszélgettünk a színházi pályázatokról és a fiatal rendezők lehetőségeiről is.

Április 19-én 17 órától három magánszínház vezetője lesz Csizmadia Tibor vendége:

  • Bank Tamás, a Játékszín igazgatója,
  • Orlai Tibor, az Orlai Produkciós Iroda tulajdonosa, valamint
  • Puskás Tamás, a Centrál Színház vezetője.

Mitől független a magánszínház? Megéri-e magánszínházat alapítani? Hogyan lehet fenntarthatóan működtetni? Mit jelent a kiszolgáltatottsága? Milyen művészi és gazdasági elvek mentén áll össze a repertoár? Kell-e társulat egy magánszínházba? Az állami és önkormányzati színházakhoz képest más gondokkal küzdenek járvány idején a magánszínházak?

Ide kapcsolódik:
Milyen lehetőségei vannak ma egy fiatal színházrendezőnek?

Az NKA által támogatott beszélgetésre, amely a Jó kérdés Facebook-csatornáján élőben követhető és a Magyar Színházi Társaság YouTube-csatornáján is visszanézhető, a járványhelyzet miatt ezúttal is Zoomon kerül sor.

Promóció

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.