Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Közönség előtt debütál Az ember tragédiája a Kolibri Színházban

Közönség előtt debütál Az ember tragédiája a Kolibri Színházban

Hosszú idő után először, június 6-án közönség előtt debütál Az ember tragédiája című új ifjúsági előadás, Novák János rendezésében.

„Madách Imre nagylélegzetű drámai költeménye a gimnazisták kötelező olvasmánya. A Kolibri Színház előadása nem csak őket, de a kicsivel fiatalabbakat és az idősebbeket is megszólítja. Az alkotók a szöveg hiteles tolmácsolása mellett arra törekszenek, hogy az újszerű színpadi megoldások, a digitális látványvilág és az interaktivitás révén minden korosztály maradandó élménnyel gazdagodjon, megtalálja a mű számára legfontosabb üzenetét. Lesznek, akiket a mű filozófiai rétege indít elmélyült gondolkodásra, míg másokat az újszerű látványvilág, a zene használata, vagy a színészi játék ragad magával. Lesz, aki az Évával, a színről színre egyre öregedő Ádámmal, vagy a Luciferrel átélt kalandokat, a megidézett történelmi korszakokat élvezi. Kihez az Úr, kihez az „ördög” érvei állnak majd közelebb. Lucifer is, az Úr is a teremtést és az embert szolgálja. Ha ezt elfogadjuk, megértjük, hogy a kétkedés a világ megismerésének éppen olyan fontos eszköze, mint a hit, a mese vagy a tudomány” – áll az előadás ajánlójában.

Az interaktív történetmesélés és a digitális technológia új színházi lehetőségeit kutató PlayOn! nemzetközi együttműködés keretében létrejött előadásban a Kolibri Színház szinte teljes társulata részt vesz. Évát Nyirkó Krisztina alakítja, az Úr Szívós Károly, Lucifer szerepében a színház dramaturgja, Horváth Péter József Attila-díjas író látható, míg a színről színre idősödő Ádámot tizenegy színész játssza: Nizsai Dániel, Fehér Dániel, Krausz Gábor, Bodnár Zoltán, Mészáros Tamás, Tóth József, Szanitter Dávid, Ruszina Szabolcs, Mult István, Gazdag László és Kormos Gyula.

A három főangyal és a Föld szellemének megformálói Erdei Juli, Tisza Bea és Török Ágnes. A további szerepekben Alexics Rita, Farkas Éva, Megyes Melinda, Rácz Kármen, Rácz Kriszta, Abdulrachimzai Amina mv. és Bósz Tamás (KIMI-Kolibri stúdiós) látható. Az előadás zenéjét Novák János szerezte, a zenei munkatársak Bornai Szilveszter és Kecskeméti Gábor, a díszlet- és jelmeztervező Orosz Klaudia, a digitális látványvilág Kovács Ivó munkája.

Az ember tragédiája előbemutatóját június 6-án 5 órakor tartják. Az előadásra jegyek a Kolibri Színház honlapján és szervezésén vásárolhatók.

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.