Papageno Radio
- hirdetés -
Live Első élő közvetítésére készül a Láthatáron Csoport

Első élő közvetítésére készül a Láthatáron Csoport

Lehetséges-e kigyógyulni a traumából? Lehetséges-e a szüleinkről való igazi leválás? Szülőként el tudjuk-e engedni a gyerekeinket, képesek vagyunk-e egy önmagunkat túllépő, meghaladó szeretetre? Mi segítheti a változási folyamatokat? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a Láthatáron Csoport Hagyaték című előadása, amely (jegyváltás ellenében) élőben követhető november 28-án 20 órától.

- hirdetés -

„Nem állításokat szeretnénk tenni, hanem megvizsgálni, milyen folyamatok játszanak abban szerepet, hogy egy zseniális éleslátással bíró anya nem képes rálátni saját cselekedeteire, kritikusan szemlélni azokat, és képtelen az együttérzésre a saját gyerekével? Urai lehetünk-e önmagunknak valaha, vagy múltunk foglyai maradunk valamiképpen, akármit is teszünk. Ezek a kérdések izgatnak minket ebben a nagyon komplex, sokrétű és sokfelé ágazó történetben” – áll az előadás ismertetőjben.

- hirdetés -

A darab a jelenből indulva villantja fel a múlt képeit, a történet különböző tereken és korokon át, különböző szereplőket megelevenítve és az olykor eltérő narratívákat ütköztetve, mozaikszerűen bomlik ki.

Feuer Yvette és Rába Roland – forrás: Láthatáron Csoport

Martin Miller, Alice Miller gyermekkorkutató pszichoanalitikus és bestsellerszerző fia pszichoterapeutaként dolgozik ma is Zürich mellett. Könyve, A tehetséges gyermek igazi drámája – Alice Miller tragédiája édesanyjának a rekonstruált életrajza, valamint saját gyerekkorának, anyjával és apjával való kapcsolatának leírása, amelyből a közfelfogás számára eddig teljesen ismeretlen kép rajzolódik ki a híres pszichológus Alice Millerről.

Ide kapcsolódik:
Feuer Yvette: „Fontos, hogy tudjunk közösen gondolkodni”

A Martin Miller által átélt valóság saját családjával kapcsolatban egy titkokkal, elnyomással, gyerekbántalmazással, elhallgatással, hazugságokkal terhes életet tár elénk, amiben számára sem gyermekként, sem felnőttként nem jutott hely. Egy kétségek között hánykódó, szétesett anya–fia kapcsolatról szól, és megírását az igazság bemutatásának a vágya, a múlt terheitől való megszabadulás és a traumából való kigyógyulás lehetőségének a felmutatása inspirálták. Az előadást Martin Miller (2019 áprilisában magyarul is megjelent) könyve, A tehetséges gyermek igazi drámája – Alice Miller tragédiája ihlette.

A szervezők az előadást követően, kilenc órától a Zoom alkalmazáson keresztül levetítenek egy tíz perces Martin Millerrel készített interjút, majd pedig egy kötetlen beszélgetésre invitáljuk a közönséget az alkotókkal, Tárnoki Márkkal, Feuer Yvette-el és Rába Rolanddal.

  • Alkotók
  • Szereplők: Feuer Yvette és Rába Roland
  • Dramaturg: Gyulay Eszter
  • Látvány: Horváth Jenny
  • Rendező: Tárnoki Márk

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.