Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE „Aki most nem csatlakozik hozzátok, az a továbbiakban nem jogosult tiltakozni” –...

„Aki most nem csatlakozik hozzátok, az a továbbiakban nem jogosult tiltakozni” – Gazsó György az SZFE diákjaihoz

Gazsó György, a Radnóti Színház művész nyílt levelet fogalmazott meg a Színház- és Filmművészeti Egyetem ügye kapcsán, írja a Színház Online.

- hirdetés -

Kedves SZFE-esek, és e megszólítás alatt értse mindenki érintve magát, akit érint, beleértve azokat is, kiket érint. (Így, felkiáltójel nélkül.) Olvasom, nézem a tudósításokat, hogy mi történik veletek, VAS UTCAI FIÚK, beleértve az összes Bokát, Ács Ferit, NEMECSEKET, és persze Nyilas Misit is, aki ugye nem szeretett volna diák lenni, ott, ahol a szerző gondolta. (Az okokról szólhatna egy „magyaróra” elemzés is, fölvetve olyan, hazánkban elhasznált kifejezéseket is, hogy tisztesség, becsület, morál…, de tévedjünk vissza értekezésünk tárgyához.)

- hirdetés -

Na. Szóval, nagyon, de nagyon szeretlek és tisztellek Benneteket! Nem ám, csak úgy, persze azértis (igen így egybe’), de most megpróbálom megfogalmazni, hogy miért. Ez az ország, melyben élünk, olyan, amilyen. Az átlag választópolgárnak fogalma sincs arról, mi történik valójában körülötte. Bedarálta, és bedarálja a fogyasztói-, és politikai propaganda. Ti viszont, mint kiderült, most HELYETTÜNK VAGYTOK! A pedagógusok helyett, a bedarált MTA kutatói hálózat helyett, az orvosok helyett, a tűzoltók helyett, a rabszolgatörvénybe kényszerített dolgozók helyett, és az összes törvényellenességbe és alkotmányellenességbe kényszerített NÉMA TÖMEGEK HELYETT.

Aki most nem csatlakozik hozzátok, akik bátran vállaltátok, hogy a jelenlegi demokráciának álcázott diktatúra TÖRVÉNYELLESEN ne tehesse azt VELETEK amit akar, az a továbbiakban – szerintem – nem jogosult tiltakozni a jelen diktatúra ellen. Most hozzátok lehet csatlakozni. MERT TI MOST HELYETTÜ(N)K IS TILTAKOZTOK. És ki-ki döntse el, hogy mit válaszol arra kérdésre, hogy ki szeretne lenni: Timóteusz Katatiki vagy Gyugyu.”

(Via Színház Online)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.