Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE SZFE-sztrájkbizottság: „A megfélemlítést visszautasítjuk, a sztrájkot pedig folytatjuk”

SZFE-sztrájkbizottság: „A megfélemlítést visszautasítjuk, a sztrájkot pedig folytatjuk”

Az SZFE sztrájkoló közösségének közleménye:

- hirdetés -

„Az SZFE sztrájkját a Fővárosi Törvényszék első fokon jogellenesnek nyilvánította.

- hirdetés -

A döntéssel szemben mi, az SZFE sztrájkoló dolgozói fellebbezést nyújtunk be, mivel álláspontunk továbbra is az, hogy a megfogalmazott követelések jogszerűek, gazdasági és szociális érdekeink érvényesítését szolgálják. Bízunk benne, hogy a másodfokon eljáró bíróság – a sztrájkjog eddigi hazai és nemzetközi gyakorlatát szem előtt tartva – számunkra kedvező döntést hoz majd.

Az érdemi sztrájktárgyalásokat az SZFE jelenleg kinevezett vezetése szabotálta, két pontunkra vonatkozó ajánlatát az egyetemi közösség egészének tett ultimátum-csomag részeként kezelte és október 7. éjfélkor visszavonta.

Kijelentjük, hogy az SZFE sztrájkoló közösségeként minden lehetséges tájékoztatást megkaptunk a sztrájkról, a sztrájkba lépés minden esetben a sztrájkoló dolgozók önálló döntése volt, ebben a sztrájkbizottság semmilyen nyomást nem gyakorolt ránk. Elutasítjuk továbbá azt, hogy a kinevezett vezetés – az adatvédelmi hatóság ajánlásait és gyakorlatát figyelmen kívül hagyva és a dolgozókban félelmet ébresztve – a sztrájkban részt vevők nevének többszöri kikérésével gyakorol nyomást a sztrájkbizottságra.

Ide kapcsolódik:
Fővárosi Törvényszék: Jogellenes az SZFE dolgozóinak sztrájkja

Sztrájkunkat mint végső érdekérvényesítési eszközt azért tartjuk fent, mert úgy látjuk, nincs más lehetőség arra, hogy az elvesztett intézményi autonómia visszaszerzéséről érdemi tárgyalásokat folytassunk. Világosan látszik, hogy ez sem a kinevezett új vezetésnek, sem a fenntartó kuratóriumnak nem érdeke.

Ismételten felhívjuk az SZFE új vezetésének figyelmét, hogy sztrájkunkat elsősorban nem a tanórákon, hanem oktatói felkészülési időnk terhére folytatjuk, így nem veszélyeztetjük vele az egyetemen, a mintatantervekben és a hallgatók felé vállalt kötelezettségeinket.

Az SZFE sztrájkoló közössége visszautasítja, hogy az SZFE új vezetése közleményeivel, intézkedéseivel szakmai szempontjainkat figyelemebe nem vevő utasításaival újra és újra az SZFE polgárainak megfélemlítésére és megosztására törekszik

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!