Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE Fővárosi Törvényszék: Jogellenes az SZFE dolgozóinak sztrájkja

Fővárosi Törvényszék: Jogellenes az SZFE dolgozóinak sztrájkja

A Színház és Filmművészetért Alapítvány és a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetésének közleménye:

- hirdetés -

„A Fővárosi Törvényszék elsőfokú végzése megállapította, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem dolgozói által indított sztrájk jogellenes.

- hirdetés -

Az SZFE Sztrájkbizottsága korábban nyolc – először hat, majd újabb két – pontos követelést fogalmazott meg a munkáltatóval, az SZFE vezetésével szemben, amelynek két pontját az SZFE vezetése teljesítette.

Ezen két pont alapján az SZFE vezetése a sztrájkkövetelésben megfogalmazott 10 %-os munkavállalói béremelésen túl további 15 %-os béremelést biztosít 2021. január 1-től az egyetem dolgozói számára, valamint elfogadta azt a követelést, hogy a korábbi munkarend szerint legyen lehetséges a munkavállalók munkavégzése.

Ide kapcsolódik:
A kuratórium a bíróságon támadja az SZFE sztrájkját

A sztrájkkövetelésben megfogalmazott további hat pont alapján indított sztrájkot a Fővárosi Törvényszék végzése minden pont esetében, egytől-egyig jogszabályellenesnek ítélte.

Ide kapcsolódik:
SZFE-kancellár: „Támadás érte az egyetem honlapját”

Az SZFE vezetése által elfogadott két pont esetében ráadásul azt is megállapította a bíróság, hogy a sztrájkot azelőtt kezdték meg a munkavállalók, hogy a törvényes határidő a sztrájk megkezdését kötelezően megelőző egyeztetésre lejárt volna.

Ide kapcsolódik:
„A sztrájkot a blokádtól függetlenül fenntarjuk” – Válasz az SZFE vezetőségének ajánlatára

A Sztrájkbizottság tagjai, Csató Kata, Veszprémi Judit, Németh Gábor, Forgács Péter és dr. Karsai György jogellenes sztrájkba hajszolták bele az SZFE munkavállalóit. Arra kérjük a sztrájkban résztvevőket, hogy az egyetem vezetésének irányítása mellett folytassák a munkájukat!

Budapest, 2020. október 23.”

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.