Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE Infrastruktúra helyett alkotó szellem – Upor László a Freeszfe jelenlegi helyzetéről

Infrastruktúra helyett alkotó szellem – Upor László a Freeszfe jelenlegi helyzetéről

Ahogy korábban már írtunk róla, öt európai egyetem együttműködésével tanulhatnak tovább a Freeszfe Egyesület hallgatói. Az Emergency Exit elnevezésű diplomamentő program keretében eddig tizennégy SZFE-s osztály átvételéről sikerült megállapodni. A program kapcsán Upor László adott interjút az Klubrádiónak.

- hirdetés -

„Empatikus és szolidáris módon, nagyon európaian közelítenek a dologhoz” – mondta Upor László azokról az intézményekről, akik a program keretében segítséget ajánlottak fel a Freeszfe egyesületnek. Elmondása szerint ezek az egyetemek egyetértenek abban, hogy a Színművészetin eddig nagyon magas színvonalú oktatás és alkotómunka folyt, és ezt szeretnék támogatni.

- hirdetés -

Upor László a Freeszfe Egyesület új otthonának keresése kapcsán kifejtette, hogy „ennek a közösségnek nem az infrastruktúra határozza meg a munkáját, hanem alkalmazkodik a körülményekhez. Nem rettenünk meg, ha nem ötcsillagos szállodában találjuk magunkat. A lényeg az, hogy az alkotó szellem továbbra is tudjon érvényesülni.

A SZFE egykori megbízott rektora elárulta, hogy a Freeszfe Egyesület keretein beül egyelőre minden munkatárs ingyen vállalta a munkát.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.