Papageno Radio
Live A cigánybáróval folytatódik a Papageno és az Opera közvetítéssorozata

A cigánybáróval folytatódik a Papageno és az Opera közvetítéssorozata

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Május 31-én 19 órától az O/A – Otthonra sorozatban ifj. Johann Strauss legnépszerűbb nagyoperettje, A cigánybáró látható a Papageno Facebook-oldalán.

A „valcerkirály” Jókai Mórral való találkozásából született, operai igényességű darab a Kossuth-díjas Szinetár Miklós rendezésében került az Erkel Színház pódiumára 2017-ben – a felvétel is ebből az évből való.

Az aktualizált szövegkönyv, a cselekményt körülölelő, Monarchia korabeli keretjáték, a Kék Duna keringő váratlan megjelenése és a Jókai-műből való prózai idézetek izgalmassá és frissé varázsolják a produkciót, amelyben Szinetár elsősorban a Duna-menti népek sokszínű egységét ünnepli.

A 18-19. századot idéző jelmezeket Pilinyi Márta, a forgószínpadra épített körhinta dominálta díszletet Horesnyi Balázs tervezte.

Ide kapcsolódik:
Szinetár Miklós: „Csak semmi harc!"

A látványos táncbetéteket a Duna Művészegyüttes táncosai adják elő, az Opera Zenekart Héja Domonkos vezényli, a főbb szerepekben Kiss-B. Atilla, Szakács Ildikó, valamint Wiedemann Bernadett látható és hallható.

vas31máj19:00Csak ma!ifj. Johann Strauss: A cigánybáró19:00 OperaházMűfaj:operaTulajdonságok:felvételről,ingyenes címkékbalett,klasszikus balett,Magyar Állami Operaház,magyar nemzeti balett,nagy iván,Operaház

Promóció

X
X