Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok JM blog Legyél te is az Arvo Pärt Központ rezidens művésze!

Legyél te is az Arvo Pärt Központ rezidens művésze!

Rezidensprogramot indít az észtországi Laulasmaában található Arvo Pärt Központ. Az ösztöndíjra nemcsak a zenei területekről érkező, új ötletek után kutató alkotók pályázhatnak, hanem várják egyéb művészeti ágak képviselőit is. 

- hirdetés -

A zeneszerzők és zenészek mellett írók, vizuális művészek, építészek, filmesek és koreográfusok jelentkezését is várják a központ közleménye szerint. A rezidens művészek négy hetet tölthetnek az intézményben.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Arvo Pärt: „Eddig nem tudtuk, mit kezdjünk a szabadságunkkal”

„A központnak van egy különösen tágas alkotószobája, egy békés hely, ahol az ember elmerülhet az alkotásban, bármelyik szakaszában is jár éppen a munkának. Anélkül, hogy feltétlenül elvárnánk egy befejezett projektet” – osztotta meg Riin Eensalu az intézmény programigazgatója. Emellett a sikeres pályázók használhatják a könyvtárat, az osztálytermeket, illetve kérésre akár az elérhető hangszereket is.

A munkáknak nem kell kapcsolódniuk Arvo Pärt munkásságához, szögezte le Eensalu.

„A központ és a rezidens művész nem lesznek közvetlen kreatívpartnerek, kivéve azon zenetudósokat, akik a zeneszerző munkáinak tanulmányozása miatt érkeznek.” A részletekről ide kattintva olvashatsz többet. 

Az Arvo Pärt Központ emellett minden évben meghirdet két ösztöndíjat azok számára, akik nagyobb projekteken dolgoznak. Ebben az esetben az ösztöndíj fedezi a programhoz kapcsolódó valamennyi költséget, az utazást, az intézmény berenezéseinek használatát, illetve szállás biztosítását a közelben. Az ösztöndíj pályázatokat május 31-ig, illetve szeptember 30-ig várják.

Ide kapcsolódik:
Arvo Pärt Központ nyílt Észtországban

A nevét viselő központ a 85 éves észt zeneszerző életművének bemutatására, megőrzésére és kutathatóságára, valamint az oktatásra létesült. 2018 októberében nyílt meg távol a város zajától, a Balti-tenger mellett elterülő erdősávban.

(via estonianworld.com)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!