Papageno Radio
Blogok Marton Éva Énekverseny Döntőbe került Fürjes Anna Csenge a IV. Marton Éva Nemzetközi Énekversenyen

Döntőbe került Fürjes Anna Csenge a IV. Marton Éva Nemzetközi Énekversenyen

Tizenkét induló: négy nő és nyolc férfi került a megmérettetés szombat esti fináléjába, köztük egyetlen magyar van, Fürjes Anna Csenge, illetve továbbjutott egy különleges hangfaj képviselőjeként egy kontratenor is.

A Zeneakadémia szervezésében megvalósuló, immár világszerte elismert verseny díjaira ezzel esélyessé vált Germán Enrique Alcántara argentin bariton, Vladyslav Buialsky ukrán bariton/basszbariton, Fürjes Anna Csenge mezzoszoprán, Liliana Istratii moldáv mezzoszoprán/alt, Oleksandr Kyreiev ukrán bariton, Azat Malik kazah bariton, Sonja Šarić szerb szoprán, Jihoon Son koreai tenor, Rodrigo Sosa del Pozzo venezuelai kontratenor, Volodymyr Tyshkov ukrán basszus, Deniz Uzun német mezzoszoprán/alt, valamint Ethan Vincent amerikai bariton.

A hetvenezer euró összdíjazású IV. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny döntőjében, szeptember 4-én este 18 órától a Zeneakadémia Nagytermében két-két áriát adnak majd elő a legkiválóbbak a Magyar Állami Operaház Zenekara közreműködésével, Kocsár Balázs főzeneigazgató vezényletével. Bár az est végére megszületik a helyszínen tartózkodó közönség és a zsűri döntése, csak a másnap 19:30-kor szintén a Nagyteremben rendezendő gálakoncerten derül ki, hogy kik a díjazottak.

A döntőre és a gálára még elérhetők belépőjegyek a Zeneakadémia honlapján és jegypénztárában.

Mindkét esemény megtekinthető lesz kimagasló minőségű, többkamerás internetes élő közvetítésben a zeneakademia.hu és a martoncompetition.hu honlapokon, valamint a Zeneakadémia és a verseny és a Papageno Facebook-oldalán. A döntőt a Bartók Rádió is élőben sugározza majd.

A pandémia miatt tavalyról 2021-re halasztott rangos megmérettetés hétfőn kezdődött minden korábbinál több: 66 versenyző részvételével.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!