Papageno Radio
Színház A Trafó áprilisi programkínálata Kovalik Balázzsal, Bodó Viktorral és a Tavaszi Fesztivállal

A Trafó áprilisi programkínálata Kovalik Balázzsal, Bodó Viktorral és a Tavaszi Fesztivállal

Áprilisban tánccal búcsúzik az e-Trafó programsorozata. Emellett a Trafó áprilisi programkínálata felvonultatja a Forte Társulat, Yoann Bourgeois, a Sajátszínházból kinőtt Szívhangok projekt, a Collective Dope előadásait is. A produkciók közül több a Budapesti Tavaszi Fesztivál rendezvénye.

Tánc és zene

Hétfő esténként továbbra is várnak a Táncműhely online táncórái. Minden kedden 21 órától a Fülbevaló: Csizmás András és Notsoga live actjei, DR. Panda DJ setje, majd Nagy Ágoston [Binaura] Songlines című kísérleti játéka. Ez utóbbi az improvizáció, a generatív képalkotás, a grafikus zenei notációk és a nem szokványos tudásmegosztás területeire fókuszál. Április 27-én a Darkness is Falling Through Darkness című audiovizuális élménnyel várnak az AV Composers szerkesztésében. Lichter Péter a Fagyott május című filmjéből remixelt absztrakt erdőfolyamot. Ennek képszövevényében Horváth Ádám Márton a hosszú erdei séták hangulatát ragadja meg különböző zenei motívumokkal és hangokkal.

Beszélgetések és műterem-látogatások

Szerdánként 19 órától Világhazafiak, interurbán Upor Lászlóval. Az áprilisi vendégek Antal Csaba díszlettervező, Rév Marcell operatőr, Bodó Viktor és Kovalik Balázs rendezők, Derdák András kulturális szervező és Orsós László Jakab forgatókönyvíró lesznek.

Bak Imre: Álom és valóság
Bak Imre: Álom és valóság

A Trafó Galéria Nyitott Műterem sorozatában csütörtök esténként 21 órától Kiss Adrian, Trapp Dominika, Cséfalvay András, Fodor János, Bak Imre és Ladik Katalin műtermébe és munkásságába nyerhetünk betekintést. Az egyes epizódok a live eseményt követően 24 óráig érhetők el a galéria Facebook-oldalán.

Budapesti Tavaszi Fesztivál és a költészet napja

Ha április, akkor Budapesti Tavaszi Fesztivál, melyet idén 41. alkalommal rendeznek meg április 9. és 18. között, ezúttal online. A Trafó tánccal kapcsolódik a programhoz. Yoann Bourgeois Celui qui tombe / Talpon maradni című előadásával, valamint egy 2 részes tánctörténeti eseménnyel. Az Egyszer volt… – kortárs tánc Magyarországon az 1980-as években 1. részében Fuchs Lívia tánctörténész tart előadást. A 2. részben Péter Petra, a Budapest Kortárstánc Főiskola oktatója beszélget a korszak néhány fontos résztvevőjével és formálójával: Angelus Ivánnal, Árvai Györggyel, Berger Gyulával, Goda Gáborral, Nagy Józseffel és Szabó Györggyel.

Goda Gábor – fotó:Schiller Kata

A Magyar Költészet Napját Székely Rozi és Szabados Luca Lassított baleset #kolteszetnapja című projektével ünnepelikk. Április 11-től 4 napon keresztül kortárs költők – Falcsik Mari, Győrfi Kata, Kabai Lóránt, Tolvaj Zoltán – egy-egy versét adják elő. Az esemény a Facebook-oldalunkon lesz követhető.

e-Néző

Az E-trafós programok a pénteki esti stream színház kivételével a Trafó áprilisi programkínálata továbbra ingyenes és később is visszanézhető. Az e-Néző sorozat aktuális kínálatában április 2-án In memoriam Tar Sándor címmel bemutatják Nagy Dénes Lágy eső című filmjét és a Forte Társulat A te országod című fizikai színházi előadását.

Április 9-én jön Bourgeois tánc-cirkusza, 23-án pedig a Sajátszínházból kinőtt Szívhangok társulat Mindennek ellenére?! című online kutatószínházi projektje a helytállásról.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!