Papageno Radio
Blogok Zenélő Budapest Egész napos rendezvénnyel zárul a Zenélő Budapest koncertsorozat

Egész napos rendezvénnyel zárul a Zenélő Budapest koncertsorozat

7 év, 12 helyszín, 2 hónap, 350 koncert – hetedik évadának végéhez közeledik a Zenélő Budapest ingyenes koncertsorozat. Idén 350 koncertet adtak a Zenélő Budapest zenészei a főváros kultikus helyszínein, a gazdag programot egy felejthetetlen záróakkorddal koronázzák meg. Augusztus 29-én egy egésznapos záróesemény keretében búcsúznak a 2021-es évadtól, melynek a Millenáris, Széllkapu Park ad otthont.

A Zenélő Budapest ingyenes programsorozata a világon egyedülálló módon kelti életre a főváros történelmi, kulturális múltját és jelenét; közel két hónapon át, a hét minden napján világszínvonalú produkciókkal várják a közönséget.

Idén 350 koncertet adtak a Zenélő Budapest zenészei a főváros kultikus helyszínein, a gazdag programot egy felejthetetlen záróeseménnyel koronázzák meg. A 2020-ban elkészült Millenáris, Széllkapu Park – amely az egykori Ganz iparterület kisebbik; Fény utca – Kis Rókus utca – Margit körút – Mammut 2 bevásárlóközpont által határolt része, ma Közép-Európa egyik legnagyobb pihenőparkja – látja vendégül a Zenélő Budapest záróakkordját.

A záróesemény keretében egy helyszínen vonultatja fel a Zenélő Budapest az évadban szereplő zenészeket és minikoncerteket, így adva körképet a teljes programból. Az egésznapos ingyenes programban helyet kapnak; huszárruhás rézfúvósok, népszerű klasszikusok csendülnek fel a vonósnégyes által, valamint a magyar romantika nagyjai és a swingkorszak örökzöldjei is megszólalnak. Az esti zárókoncertet a Micheller Myrtill – Pintér Tibor „Voice and Guitar” duó formáció és a Götz Saxophone Quartet adja.

A mini- és nagykoncert mellett a kisebbeknek is számos programmal készülnek a szervezők; napközben indonéz gamelán hangszerfabrikáló műhely várja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt, majd egy gamelán koncerten hallhatják a különleges hangszer dallamait. Götz Nándor, művészeti vezető és Lénárt András bábművész rendezésében az idei évadban debütált a Népi tánc és bábjáték című előadás, mely a népzene, néptánc és népi bábművészet elemeit ötvözi, a produkció megtekinthető a záróeseményen.

A tavalyi évad hagyományát folytatva hosszútávú, értékteremtő elemmel is kiegészül a koncertsorozat. Götz Nándor különleges közösségi hangszereket tervezett, amelyek interaktív kiállítás formájában láthatók és próbálhatók ki. Idén újabb eszközökkel bővült a paletta, melyek ezúttal a zenei felfedezés, a játékosság és a mozgás együttes kalandjára hívják a családokat és minden érdeklődőt.

Széllkapu Park (1024, Kis Rókus utca 16-20.)

  • 11.00   Huszár rézfúvósok promenád koncertje
  • 12.00   Népszerű klasszikusok vonósnégyessel
  • 13.00   Gamelán hangszerbemutató koncert
  • 15.00   A magyar romantika: Káldi Kiss András és a Con Fuoco                              klarinétkvartett koncertje
  • 16.30   Népi tánc és bábjáték
  • 17.30   Fritz József és Gáspár Pál örökzöld swingkoncertje
  • 19.00   Micheller Myrtill – Pintér Tibor „Voice and Guitar” duó formációja és a Götz Saxophone Quartet koncertje
  • 11.00-18.00    Indonéz gamelán hangszerfabrikáló műhely, közösségi hangszerek kiállítása

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!