Papageno Radio
Da capo Különlegességek koncertteremtől kitüntetésen át kéziratig

Különlegességek koncertteremtől kitüntetésen át kéziratig

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A különleges, az egyedi, a szokatlan időnként hihetetlenné válik. 2018 harminchatodik hetében inkább örömteli módon meglepődtünk, mint hüledeztünk. Soha rosszabb napokat!

Kihirdették az ECHO Klassik helyébe lépő, máris nagy presztízsű OPUS Klassik német zenei díj nyerteseit, akik között megtalálható Várjon Dénes és a Budapesti Fesztiválzenekar is.

Várjon Dénes és a Budapesti Fesztiválzenekar Opus Klassik-díjat kapott

Különleges Erkel-kézirat került a gyulai Erkel Ferenc Múzeum tulajdonába. A zeneszerző 1849-ben írt bejegyzést Marczibányi Mária emlékkönyvébe, kiegészítve azt egy kottával; a relikviát szeptember 4-én mutatták be a szakemberek. Nátor Éva zongoraművész játszotta el a zeneszerző által lejegyzett kottát.

Különleges kézirat került a gyulai Erkel Ferenc Múzeumba

A Budapesti Fesztiválzenekar is belevetette magát a fesztiválszezonba: Európa leghíresebb klasszikus zenei eseményein lépett fel augusztusban, köztük a BBC Promson. A hatezer fős Royal Albert Hall kétszer telt meg a magyar együttes kedvéért.

Cigány muzsikusokkal együtt kápráztatta el Európát a Fesztiválzenekar

George Gershwin születésének 120. évfordulójára jelenik meg Karosi Júlia legújabb albuma, amelyen a népszerű, jól ismert dalok új, modern, különleges hangzásvilágban hallhatók a fiatal jazzénekesnő előadásában.

Gershwin-albumot készített Karosi Júlia

Szerencsére nem szükséges, hogy Mozartéhoz hasonló belső hallásunk legyen és nem kell zsenialitásunkra támaszkodva magunkban hallanunk a készülő művet. Ezúttal, miközben azt figyeljük, hogyan sorakoznak fel a lendületesen gombolyított hangjegyek, a megírással egyidőben hallhatjuk a születő művet.

Kövesse egy zenemű megszületésének minden mozzanatát! – Videó

A jól bevált, közönségvonzó repertoár vagy új művek bemutatása az operaházak túlélésének és nézőfiatalításának útja? A bevételstabilizálás és a presztízsnövelés együtt járhat-e? A nemzetközi operavilágban az egyik legtöbb ősbemutatót játszó Philadelphiai Operaház igazgatója választ ad a kérdésekre.

Miért hasonlítanak egy operaházat az HBO-hoz?

Nemrégiben zajlottak a fiatal muzsikusok számára kiírt eurovíziós verseny elődöntői és döntői Edinburgh-ban. Akik most ott játszottak, néhány év múlva a város új hangversenytermében léphetnek fel. 100 éve nem épült ilyen helyszín a skót városban, a helyét 25 évig keresték. Az új előadó-művészeti központot mecénások adományaiból, 25 millió fontos kormány- és városi támogatásból, a Royal Bank of Scotland hosszú távon, kedvező áron biztosított telken alakítják ki.

Edinburgh új koncerttermet kap

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X