Papageno Radio
Címlap Hogyan gazdagodjunk meg koncertbelépőkből?

Hogyan gazdagodjunk meg koncertbelépőkből?

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Leginkább úgy, hogy nem megyünk el a koncertre, amelyre megvan a jegyünk. A londoni Royal Albert Hall pártoló tagjai közül ugyanis vannak, akik eleve eladásra vásárolnak belépőt. – írja a The Guardian.

A londoni Royal Albert Hallba bérletek nem kaphatók, de a pártoló tagsági díjat befizetőknek lehetősége van a hivatalos jegyértékesítés kezdete előtt vásárolni, és kedvezményeket is kaphatnak az árból. A 330 klubtag – akik az 5712 férőhelyből 1276-ot birtokolnak –  egy része azonban ezt

a kiváltságát arra használja, hogy a megvásárolt belépőkkel üzérkedjen. 


És nem csupán a popkoncertekről beszélünk: a BBC Proms szokásosan nagy érdeklődést kiváltó zárókoncertjére hivatalosan még nem lehet jegyet venni, de a Viagogón már 1500 fontért kínálják a belépőt.

A klubtagok összeállítottak egy kisokost is arról,

hogyan kell ügyesen elpasszolni a fölösleges tiketteket.

Miközben a tagság sajátos szolidaritását a RAH korábbi vezetője nemzeti szégyennek nevezte, a pártolók viszont mossák kezeiket. Egyikük szerint nem ők a mohók, hanem a koncertszervezők, továbbá az intézménynél lehet túl rossz feltételekkel visszaváltani a megvásárolt jegyet, ha nem tudnak valami miatt elmenni az eseményre. Ráadásul a pártolók idejüket és pénzüket nem kímélve foglalkoznak a házzal, úgyhogy joguk van arra, hogy a szabadpiacon annyiért adják el a fölösleges belépőt, amennyiért tudják.

Promóció

X
X