Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Kína felzárkózna a Kodály-módszerből

Kína felzárkózna a Kodály-módszerből

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Kéthetes kínai turnéra indult június 25-én a PTE Művészeti Karának Egyetemi Kórusa. Az énekkar egyetemi koncerteken mutatja be magyar szerzők műveit, a Liszt-díjas prof. dr. Lakner Tamás pedig a Kodály-módszerről tart műhelyfoglalkozást helyi szakembereknek. A kórust dr. Hoppál Péter kulturális államtitkár személyében „vendégkarnagy” is vezényli majd Kínában.

Nem először látogat pécsi együttes Kínába: a szintén Lakner Tamás vezette Bartók Béla Férfikar, korábban már három alkalommal koncertezett az ázsiai országban, 2014-ben pedig a Kínai Nemzetközi Kórusversenyen a férfikar kategória győztesként végzett – innen származtatható a kapcsolat is.

- hirdetés -

PTE Kórus az Europa Cantaton

Az már a korábbi fellépések során is kiderült: nagy az érdeklődés a magyar kórusirodalom, és különösen Kodály Zoltán öröksége iránt.

Az előadások, műhelyek rendre több száz fős termeket töltenek meg, ami nem véletlen: a kínaiak bevallottan a japán példát szeretnék követni, ahol a Kodály-módszert már régóta sikeresen alkalmazzák.

A mostani turné során az egyetemi kórus Hong Kongtól Pekingig egyetemeken lép fel önállóan és az egyes házigazda intézmények énekkaraival közösen is. A koncerteken az együttes élére áll majd dr. Hoppál Péter karnagy is, aki államtitkári feladatai mellett a Pécsi Tudományegyetem adjunktusaként is tevékenykedik.

PTE Kórus az Europa Cantaton

Emellett prof. dr. Lakner két mesterkurzusán is közreműködnek a kórustagok: az egyik Kodály Zoltán műveiről szól majd, amelyet egyetemi hallgatóknak és helyi karvezetőknek szerveznek. A másik témája pedig a Kodály-módszerként ismert zenepedagógiai koncepció lesz majd, ez utóbbit helyi pedagógusoknak, zenetanároknak szervezi a Pekingi Oktatási Hivatal.

Előző cikkMérgezett egér
Következő cikkJazz-zenészek párbajai

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X