Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Budapesti Tavaszi Fesztivál Különleges fúziók, izgalmas elektronikus párosítások a Tavaszi Fesztiválon

Különleges fúziók, izgalmas elektronikus párosítások a Tavaszi Fesztiválon

Az elmúlt évek során egyre szélesebb zenei spektrumot ölel fel a Budapesti Tavaszi Fesztivál kínálata, így nem meglepő, hogy idén is a könnyűzene és elektronikus zene legkiválóbbjai adják egymásnak a színpadot. Helyszínként a Várkert Bazár mellett a főváros vezető zenei klubjai, többek között az Akvárium és az A38 Hajó várja a fesztiválozókat, az utolsó 7 napra is olyan zenei csemegéket tartogatva, mint Jazzanova és Paul Randolph vagy a német Grand brothers.

- hirdetés -

Tavaly csatlakozott a fesztiválhoz az Akvárium Klub, akik idén is az elektronikus és könnyűzenei programok kiemelt helyszíneként vesznek részt a programsorozaton. A berlini Jazzanováta nu-jazz egyik legfontosabb formációjaként tartják számon világszerte, ám zenéjük ennél távolabbra mutat, tudatos egyvelege a nu-jazz, a chill-out és a deep house stílusának. Április 15-i live koncertjükre ráadásul csatlakozik hozzájuk a Brazíliában nevelkedett, világhírű amerikai énekes, Paul Randolph is, akivel most már évek óta koncerteznek együtt nagy sikerrel. Egészen április 22-ig pedig minden nap az ország már elismert zenészei és fiatal tehetségei adnak majd ingyenes akusztikus koncertet a klub előtti pezsgő teraszon kialakított színpadon.

Tavaly ért minket az az igazán megtisztelő felkérés, hogy a Budapesti Tavaszi Fesztivál kiemelt helyszíneként részeseivé váljunk ennek a színvonalas programsorozatnak – mondta Lobenwein Norbert, az Akvárium Klub egyik vezetője.

- hirdetés -

A folytatás így nem is volt kérdés, ráadásul a Tavasz Terasz különösen a szívünkhöz nőtt. A koncertek alatt megtelik az Akvárium előtti lépcső emberekkel, ami a jó idővel és az ’egyszálgitáros’ koncertek hangulatával együtt egyedülálló élményt nyújt.”

Ingyenes akusztikus koncertekkel jelentkezik az Akvárium Tavasz Terasz!

Az A38 Hajó évek óta a könnyűzenei programok fontos helyszínének számít a fesztivál alatt. Itt, a fesztivál keretében adta első budapesti koncertjét a több mint 10 éveskanadai pop/art-rock formáció, a Braidsis. Az elektronika határterületeivel érintkező, kortárs komolyzenei hangzás legnagyobb európai reménységeinek is nevezik a német Grand brothers formációt, akik tavalyi, Open című lemezükkel emelkedtekki a frissebb neoklasszikus produkciók közül. A klasszikus zongorista Erol Sarp és a saját fejlesztésű billentyűs hangszereivel kísérletezgető Lukas Vogel duója abból az egyszerű ötletből született, hogy mi lenne, ha a zongorakalapácsok össze lennének kapcsolva Vogel saját hangszerparkjával. Az egyedi hangzású eredményt április 18-án nézheti és hallgathatja meg a magyar közönség.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!