Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Steinway zongorák, amik nem csak a fület, de a szemet is gyönyörködtetik

Steinway zongorák, amik nem csak a fület, de a szemet is gyönyörködtetik

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Steinway & Sons nemrég dobta piacra legújabb fejlesztését, a Steinway Spiriót, amely egy modern lejátszórendszer segítségével képes felidézni a legnagyobb művészek élő koncertjeinek hangulatát. A zongoragyártó a széria hangszerek mellett az elmúlt években folyamatosan jelentkezett, ha nem is technikai újításokkal, de olyan limitált kiadású hangszerekkel, amiket egy-egy téma, zenemű vagy zeneköltő ihletett.

- hirdetés -

A cég egy évvel ezelőtt mutatta be például a Paul Wyse festő- és zongoraművész munkáját dicsérő limitált kiadású hangszerét, amin Muszorgszkij Egy kiállítás képei című zongoraciklusának hangjai elevenednek meg.

A közel 2,5 millió dollárra árazott zongorával bezárult a kör, hiszen Muszorgszkij alkotása korábban szintén festmények ihletésére készült, most pedig a zenemű vált újra vizuálisan is láthatóvá.

A Steinway zongoragyártó designereit már korábban is megihlették bizonyos témák, így jöhetett létre például az úgynevezett Fibonacci-spirált ábrázoló hangszer, vagy a Debussy arabeszkjeiről mintázott egyedi zongora.

Szemet gyönyörködtető a Heliconia elnevezésű hangszer is, ami a francia Lalique üvegmanufaktúrával közös együttműködés gyümölcse.

(Via steinway.com)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X