Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Kórusblog Tizenkét külföldi kórus lép fel a Cantemus Nemzetközi Kórusfesztiválon

Tizenkét külföldi kórus lép fel a Cantemus Nemzetközi Kórusfesztiválon

Tizenkét ország, köztük a visegrádi országok, valamint argentin, dél-afrikai, fülöp-szigeteki, japán és holland kórusok vesznek részt az augusztus 15. és 21. között megrendezendő 12. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivál és Karvezetői Mesterkurzuson, Nyíregyházán.

- hirdetés -

Szabó Dénes, a Cantemus Kórus Kossuth-díjas igazgató karnagya elmondta, a rendezvény programjai lényegében megegyeznek a korábbi években megtartottakkal,

az idei különlegesség a V4-es országok (Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország) kórusainak közös koncertje lesz

- hirdetés -

augusztus 19-én Nyíregyházán és Nyírbátorban.

Miniszteri elismerésben részesült Szabó Dénes karnagy

A fesztivál augusztus 15-én a karvezetői mesterkurzus nyitó hangversenyével kezdődik, erre az eseményre Franciaországból, Japánból, Németországból, Svédországból és Törökországból érkeznek karnagyok. Másnap, augusztus 16-án délután a szokásos zsinagógai koncertet tartják meg, a kórusok este nyolc órakor lépnek először színpadra a fesztivál ünnepi nyitóhangversenyén, amelyen részt vesz az argentin San Juan Akadémiai Kórus, a kínai Dongha Egyetemi Kórus, a japán Fény Gyermekkar, az orosz Melodiya Gyermekkar, a holland Nieuw Amsterdams Gyermekkar, a dél-koreai Pilgrim Gyermekkar, a fülöp-szigeteki Hail Mary the Queen Gyermekkar, a Dél-Afrikai Köztársaságból érkezett Stellenbosch Egyetemi Kórus és a szintén kínai Lark Gyermekkar.

A hazai kórusok közül fellép a Kispesti Gyöngyvirág Gyermekkar, a péceli Rutafa Kórus és a felvidéki Voces Kamarakórus is, a vendéglátókat a Cantemus hét kórusa képviseli.

A Müpában ünnepli Mozart születésnapját a Cantemus Kórus

Augusztus 17-én és 18-én a közös és a verseny egyéni próbái zajlanak, majd pénteken a megyenapi ünnepségen és a vidéki fesztiválhelyszíneken ad koncertet az

összesen 750 énekessel érkező hazai és nemzetközi kórus.

Szombat este a program a Kossuth téri folklóresttel egészül ki, vasárnapi nap pedig teljes egészében a versenyeké lesz: délelőtt a minősítő versenyek zajlanak, délután pedig a V4-ek kórusai lépnek fel a Kodály-teremben, illetve Nyírbátorban.

A hétfő esti gálakoncerten az István a király című rockopera egyik részletét éneklik el közösen a kórusok és a nyíregyháziak, augusztus 21-én kedden pedig a karvezetői mesterkurzus záróhangversenyével fejeződik be a Cantemus-fesztivál.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.