Papageno Radio
Címlap Kamarazenei alapművek csendülnek fel a Kaposfesten

Kamarazenei alapművek csendülnek fel a Kaposfesten

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon, amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.

Az idei műsorban Bach zongoraversenyeitől Schubert Pisztrángötösén át Bartók Béla Zongoraötöséig egy-egy szerző életművének csúcspontjait hallhatja a közönség – tájékoztatott Bolyki György fesztiváligazgató.

Várdai István lesz Heinrich Schiff utódja Bécsben

Az egyhetes rendezvényen a két művészeti vezetőn, Baráti Kristóf hegedű- és Várdai Istvánt gordonkaművészen kívül fellép a „fantasztikus energiákat megmozgató”, örökifjú zongorista, Frankl Péter, „a világ egyik legnagyszerűbb brácsistája”, Szűcs Máté és mások mellett az egyik „leguniverzálisabb bariton énekes”, Randall Scarlata is.

A fesztiválról bővebb információkat tematikus blogunkban olvashat.

Izgalmasnak ígérkezik Ránki Dezső három fellépése, melyek során a művészt szólistaként, Klukon Edit kamarapartnereként, valamint Bach zongoravesenyeinek szólistájaként is láthatják az érdeklődők. Bolyki György kitért rá, hogy a szervezők nemcsak koncertekről, hanem számos, „a legmagasabb igényeket kielégítő” kiegészítő programról is gondoskodnak. A vendégeknek Kaposfest sör, libamájas Kaposfest-macaron készül, de lesz képzőművészeti kiállítás és éjszakai kirándulás is.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X